Eneba COM
 
 

Baldur's Gate III past enkele mechanieken aan door feedback van spelers

Baldur's Gate III past enkele mechanieken aan door feedback van spelers

Larian Studios vertelde al dat er nog een lange weg te gaan is totBaldur's Gate III klaar is voor de release van de definitieve versie. De meest geanticipeerde RPG van de laatste jaren is momenteel op Early Access, en veel spelers hebben het al geprobeerd. Ook al is het maar een onvoltooide versie met zeer beperkte inhoud waar de spelers nu van kunnen genieten, het is genoeg geweest om al massaal verkocht te worden, en behalve dat het de meest ongeduldige spelers in staat stelt zich nog eens in de wereld van Forgotten Realms te verdiepen, is het ook nuttig om veel feedback te verzamelen die de ontwikkelaars goed gebruiken. 

Een goed bewijs daarvan is dat de nieuwste Community Update voor Baldur's Gate III onthuld heeft dat de komende patch voor het spel zich vooral zal richten op mechanica in plaats van extra inhoud te introduceren. Patch 5 zal het vaardigheidssysteem veranderen zodat het minder willekeurig aanvoelt, de spelers de mogelijkheid bieden hun skill check rollen aan te passen door spreuken en andere bonussen toe te voegen, en ze ook in staat stellen al deze modifiers in de spel UI te zien. Ook het kampeersysteem wordt op de schop genomen, en het zal veel moeilijker zijn om na een gevecht te herstellen, omdat je voor een lange rustpauze voorraden mee moet nemen. Een interessantere toevoeging komt tenslotte met de introductie van de personage-achtergronden. Je koos ze tijdens de personage creatie en ze weerspiegelen de afkomst van je personage, maar nu zullen ze ook bepaalde mini-quests en beloningen openen voor wie zich gedraagt naar zijn gekozen achtergrond, iets wat het rollenspel aspect van Baldur's Gate III zal aanmoedigen.

 

 

Voeg hier en daar wat aanpassingen aan spreuken toe, en andere kleine veranderingen, en de volgende update voor Baldur's Gate III zal best interessant zijn, ook al bevat hij niet echt iets nieuws in de vorm van inhoud. Dat bewaart Larian voor de volgende update, die niet al te lang na deze moet komen. Update 5 komt beschikbaar op 13 juli. Als je Baldur's Gate III al bezit, maak je dan klaar om de patch te downloaden en die veranderingen aanstaande dinsdag zelf te testen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief