Instant Gaming EU
 
 

Ontwikkelaar Baldur's Gate 3 kondigt nieuwe studio aan in Warschau

Ontwikkelaar Baldur's Gate 3 kondigt nieuwe studio aan in Warschau

Baldur's Gate 3-ontwikkelaar Larian Studios heeft sinds de release van de game enorm veel succes geboekt. Fans bejubelen Baldur's Gate 3 als een van de meest genrebepalende titels van de afgelopen jaren en het spel heeft zelfs de Game of the Year 2023 award gewonnen. Ondanks het feit dat Larian een onafhankelijke studio is die vooral bekend staat om hun cRPG's, blijft het bedrijf groeien en is het een van de prominente spelers in de industrie geworden, met de opening van een nieuwe studio onlangs.

We weten dat Larian sinds april van dit jaar aan twee nieuwe projecten werkt, zoals vermeld in een Steam community update, hoewel ze verklaarden dat "It's still early days - we’ll tell you more about those later down the line." Een recente tweet suggereert dat de ontwikkeling van deze twee "ambitieuze RPG's" nu aan de gang is.

 


Voortbouwend op het succes van hun vlaggenschipspel Baldur's Gate 3, kondigde Larian Studio ook aan dat ze hun 7e studio openen in Warschau, Polen.

"What better way to see our visions realised than by growing the team and opening a 7th studio in the heart of Poland’s lively gaming scene!"

Met de toevoeging van deze gloednieuwe studio in Warschau heeft Larian nu in totaal 7 vestigingen: Barcelona (Spanje), Dublin (Ierland), Gent (België), Guildford (Engeland), Kuala Lumpur (Maleisië) en Quebec (Canada). Met andere bedrijven zoals CD Projekt Red, 11-bit Studios, Blooper Team en anderen die ook kantoren hebben in Polen, zal Larian Studio Warschau een ideale plek zijn voor getalenteerde mensen met een rijke ervaring in de industrie.

Omdat Baldur's Gate 3 pas vorig jaar is uitgebracht, kan het nog wel even duren voordat we meer informatie krijgen over hun twee "ambitieuze RPG's." Voorlopig is het enthousiasme voor Baldur's Gate 3 nog steeds groot, aangezien het spel vanaf maart 15 miljoen keer is verkocht. Probeer het spel zelf met behulp van onze prijsvergelijker om de beste deal voor Baldur's Gate 3 te krijgen en ervaar wat wordt geprezen als Larian's "meesterwerk".

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief