Eneba COM
 
 

Baldur's Gate III is ongeveer 15 miljoen keer verkocht

Baldur's Gate III is ongeveer 15 miljoen keer verkocht

Baldur's Gate III is een rollenspel uit 2023, ontwikkeld en uitgegeven door de Belgische spelontwikkelaar Larian Studios. Het spel is het derde hoofddeel in de Baldur's Gate serie, gebaseerd op het tabletop fantasy rollenspel systeem van Dungeons & Dragons. Een gedeeltelijke versie van het spel werd in oktober 2020 in early access-formaat uitgebracht voor macOS en Windows. Het bleef in early access tot de volledige release voor Windows in augustus 2023, met later dat jaar versies voor PlayStation 5, macOS en Xbox Series X/S.

Sinds de release heeft het spel een stortvloed aan lof en positieve recensies ontvangen van zowel critici als de gamegemeenschap. Baldur's Gate III heeft zelfs gerenommeerde titels als The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Marvel's Spider-Man 2, Alan Wake 2, Resident Evil 4 Remake en Super Mario Bros. Wonder voorbijgestreefd om de prestigieuze Game of the Year award in de wacht te slepen, naast talloze andere onderscheidingen van de Golden Joystick Awards, The Game Awards, de D.I.C.E. Awards en de Game Developers Choice Awards.

In een recent interview met GameSpot bevestigde de CEO van Larian Studios, de ontwikkelaar van Baldur's Gate III, dat de verkoopcijfers bijna het dubbele zijn van die van Divinity: Original Sin 2, dat eerder werd geschat op ongeveer 7,5 miljoen verkochte exemplaren:

 

 

Hoewel Larian Studios onthulde dat ze nog steeds werken aan het verbeteren van Baldur's Gate III, bevestigden ze ook dat de studio niet verder zal gaan met het volgende deel van Baldur's Gate, maar zich in plaats daarvan zal richten op een compleet nieuw spel, dat volgens Swen al in ontwikkeling is en belooft Baldur's Gate III te overtreffen.

Baldur's Gate III laat zijn positie nog steeds sterk gelden en behoudt de titel van beste RPG aller tijden. Of het volgende spel van Larian Studios deze troon kan omverwerpen, valt nog te bezien. We kunnen alleen maar afwachten. Als je staat te popelen om je te verdiepen in het meesterwerk dat Baldur's Gate III is, vergeet dan niet om de prijsvergelijker van dLCompare te gebruiken om Baldur's Gate III voor de beste prijs te kopen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief