Instant Gaming EU
 
 

Bereid je voor op Baldur's Gate III met een gratis avontuur

Bereid je voor op Baldur's Gate III met een gratis avontuur

Baldur's Gate III Baldur's Gate III komt in augustus uit, maar Larian heeft besloten om de fans een kans te geven om de Forgotten Realms te bezoeken en terug te keren naar de legendarische stad in de aanloop naar de lancering van de aankomende RPG. De studio heeft een spel uitgebracht in de vorm van een browsergebaseerd moordmysterie dat je gratis kunt openen op de officiële website. Blood in Baldur's Gate fungeert als een soort prequel voor Baldur's Gate III en laat je een vreselijke moord onderzoeken.

Elementair, mijn beste Watson

Blood in Baldur's Gate speelt zich vijftien jaar voor de gebeurtenissen in Baldur's Gate III af. Het uitgangspunt van het spel is eenvoudig: er is een moord gepleegd en jij moet de dader en de redenen achter zo'n vreselijke daad van geweld zien te vinden. In het spel kun je verschillende locaties van de stad bezoeken door door een top-down kaart te navigeren. Op elke locatie kun je een aantal details bekijken en op zoek gaan naar aanwijzingen die informatie kunnen geven over de dader van de misdaad. Je kunt ook mogelijke getuigen ondervragen om een spoor te volgen dat je naar de antwoorden kan leiden waar je wanhopig naar op zoek bent.

Maar niets is zo eenvoudig als het lijkt in Blood in Baldur's Gate. Je deelt je ruimte met andere onderzoekers en ieder van jullie moet een stem uitbrengen over welke locatie jullie als volgende willen bezoeken. Je kunt communiceren met andere onderzoekers via de officiële forums van Larian om je inspanningen te coördineren en mogelijke strategieën te bespreken.

 

 

Het spel zal je een tijdje bezighouden, want er zijn veel locaties om te onderzoeken. Larian heeft niet laten weten of er een beloning komt voor de deelnemers aan het onderzoek als ze de misdaad oplossen, maar het zou leuk zijn als spelers wat in-game items krijgen voor Baldur's Gate III. In ieder geval ziet Blood in Baldur's Gate eruit als een interessante manier om de tijd door te brengen terwijl je wacht op de release van een van de meest langverwachte role-playing adventures aller tijden. Vergeet niet dat je het spel kunt pre-orderen met onze prijsvergelijker en een goedkope Baldur's Gate III PC sleutel kunt krijgen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief