Instant Gaming EU
 
 

Beyond Good and Evil 2 komt niet snel

Beyond Good and Evil 2 komt niet snel

Er zijn sommige videospelseries waar fans geduld mee moeten hebben, en dat is het geval met Beyond Good and Evil. Het is niet minder dan achttien jaar geleden dat het eerste spel uitkwam, en hoewel er van meet af aan een vervolg gepland was, is dat niet zo gemakkelijk geweest. Beyond Good and Evil was een echte commerciële mislukking, omdat het aan het eind van het jaar uitkwam, had de concurrentie invloed op de verkoop. Anderzijds werd het spel over het algemeen door de gamers behoorlijk gewaardeerd, en dit is een van de redenen waarom Ubisoft uiteindelijk besloot Beyond Good and Evil 2 te ontwikkelen, ondanks de mislukking van het eerste opus.

 

 

Maar de zaken werden nog ingewikkelder. Beyond Good and Evil 2 werd voor het eerst aangekondigd in 2008 met een trailer, om daarna snel vergeten te worden. Zijn tweede comeback vond plaats op de E3 van 2017, dit keer voorgoed. Nou ja, niet helemaal. Hoewel het spel in ontwikkeling is, blijft de reis van Beyond Good and Evil 2 nogal chaotisch en lang. Vier jaar later ligt de communicatie rond het spel stil, en de maker van het spel, Michel Ancel, verliet vorig jaar zelfs het schip. Ook al werden de fans verzekerd dat dit vertrek niets zou veranderen, toch zijn er redenen om bezorgd te zijn.

Het laatste nieuws helpt niet echt als het gaat om de zorgen van de gamers. Ubisoft heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt, evenals een gesprek met investeerders, en Beyond Good and Evil 2 wordt genoemd. Helaas, zelfs als het fiscale jaar 2023-2024 als release venster voor het spel wordt aangekondigd, zegt Ubisoft dat het nog te vroeg is om er over te praten. Wel wordt ons verzekerd dat de ontwikkeling doorgaat.
Dit alles is nogal teleurstellend voor de fans, die al zoveel jaren wachten en hoopten op de terugkeer van de franchise na de comeback in 2017.

Beyond Good and Evil 2 lijkt een spel te zijn dat veel geduld zal vragen, met het risico dat je onderweg potentiële spelers verliest.

 

 

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief