Cross-play komt binnenkort naar Overwatch

Cross-play komt binnenkort naar Overwatch

Blizzard lijkt naar de toekomst te kijken als het gaat om zijn competitieve FPS licentie, Overwatch. Alle informatie die de laatste maanden werd onthuld was gericht op het vervolg, Overwatch 2, dat een aantal nieuwigheden zal bevatten voor het universum dat de spelers zo goed kennen. De gameplay van Overwatch 2 werd vorige maand gedeeltelijk onthuld, en die werd met gemengde gevoelens ontvangen, want veel veranderingen bevallen de professionele spelers niet.

Maar de eerste Overwatch blijft in de schijnwerpers staan, althans voor een tijdje. Blizzard blijft inhoud aan het spel toevoegen en ze hebben zojuist aangekondigd dat er binnenkort een belangrijke functie komt: cross-play. Het lag al een tijdje op de tafel, maar nu hebben we meer details over hoe het zal werken.

 


Dankzij een post van een ontwikkelaar en een artikel met een F.A.Q op de officiële Overwatch website zijn we te weten gekomen dat cross-play standaard automatisch geactiveerd zal worden, maar wel volgens enkele regels. Ten eerste zal het op alle platforms beschikbaar zijn, op PC, Playstation 4 en 5; Xbox One en Series X/S; en Nintendo Switch. Voor consolegamers geldt dat, zolang ze niet gegroepeerd zijn met minstens één PC-speler, matchmaking alleen met consolegamers zal zijn. Het is mogelijk om cross-play uit te schakelen om alleen plezier te hebben met spelers van je platform, behalve op de PC, waar cross-play altijd ingeschakeld is. Voor competitieve spelstanden zal console / PC cross-play niet beschikbaar zijn. Om van deze nieuwe functie gebruik te maken, moeten consolegamers een Battle.net account aanmaken. PC spelers hoeven natuurlijk niets te doen. Als bonus wordt een gouden kist aangeboden aan alle spelers die zich tegen eind 2021 bij het spel aanmelden.

Ook zal cross-platform progressie niet beschikbaar zijn bij de lancering van Overwatch cross-play, die naar verwachting spoedig zal komen.

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Van de berichtgeving over MTG-toernooien tot alles wat met gaming te maken heeft, ik ben geïnteresseerd in de nieuwste spellen en gadgets, want een meisje kan er nooit genoeg van hebben!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Reward Event Travel to the world of Valisthea and do whatever it takes to save your homeland in Final Fantasy XVI - 72
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief