Instant Gaming EU
 
 

DOOM: The Dark Ages onthuld tijdens Xbox Games Showcase

DOOM: The Dark Ages onthuld tijdens Xbox Games Showcase

Tijdens de Xbox Showcase hebben id Software en Bethesda DOOM: The Dark Ages onthuld als het volgende deel in de franchise. De trailer toonde de eerste gameplay-scènes van het spel en onthulde wanneer de titel in de schappen ligt. DOOM: The Dark Ages verschijnt 2025 voor PS5, Xbox Series en PC. Volgens de ontwikkelaar gaat de game dieper in op het verhaal van de Doomslayer voordat hij de grote demonenjager werd en dient het als een prequel op DOOM (2016) en DOOM Eternal. Naast een vernieuwd en meer middeleeuws uiterlijk, bevat de game de iconische wapens, maar met aandachttrekkende details.

DOOM: The Dark Ages brengt de geliefde Doomslayer terug, klaar om hordes vijanden in de hel te vernietigen. De frisse beelden van de game en de nieuwe setting, samen met de introductie van vernieuwde versies van traditionele vijanden, beloven een spannende ervaring. Het klassieke arsenaal van de Doomslayer, nu met een aantal spannende toevoegingen, biedt uitgebreide mogelijkheden voor demonische slachtpartijen, een functie die fans zeker zullen waarderen.

 

 

Een van de nieuwe wapens is een zaagvormig schild, dat op meerdere manieren kan worden gebruikt. Het kan vijandelijk vuur weerstaan, naar tegenstanders worden gegooid of worden gebruikt voor stoten. Een vlegel is ook aanwezig om meer lagen toe te voegen aan melee gevechten. Aan het einde van de trailer worden ook twee nieuwe gameplay-elementen onthuld. Een daarvan is de gigantische robot Atlan, een enorme en intimiderende mech die de kolossen van de hel kan verslaan met titanische metalen vuisten. Je neemt ook de controle over de Mechadragon van de Slayer, een wezen dat is uitgerust met stuwraketten en wapens om te bewegen en te vechten.

De DOOM-franchise werd in 2016 opnieuw opgestart en leverde een van de beste FPS-games van de afgelopen jaren op, met het verhaal van de Doomslayer, een krijger die de diepten van de hel doorkruiste en het opnam tegen een demoneninvasie op Mars. Het vervolg, DOOM Eternal, brengt deze invasie naar de aarde, waarbij het idee van de Doomslayer als een werktuig van de goden verder wordt uitgediept en hoe de speler degene wordt die misschien wel de enige is die in staat is om een duizendjarige tirannie een halt toe te roepen.

Een andere bevestigde nieuwigheid tijdens het evenement van vandaag is dat de nieuwe DOOM multiplatform zal zijn - wat betekent dat het spel zal worden uitgebracht voor zowel Xbox Series X|S, Game Pass, pc als PlayStation 5. Toen Phil Spencer werd gevraagd naar de komst van DOOM naar PlayStation, verklaarde hij dat met name DOOM een franchise is die “iedereen verdient om te spelen”, maar hij leek te suggereren dat toekomstige multiplatformreleases van geval tot geval worden bekeken in plaats van een algemene aanpak. Call of Duty: Black Ops 6 is nog zo'n Xbox first-party titel die naar PlayStation zal blijven komen, en mogelijk in de toekomst ook naar Nintendo Switch.

DOOM: The Dark Ages komt in 2025 uit voor PS5, Xbox Series en PC, maar je kunt nu al onze prijsvergelijker in de gaten houden. Daar kun je de beste deals voor DOOM: The Dark Ages bekijken en je verdiepen in het oorsprongsverhaal van de Doomslayer.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief