Instant Gaming EU
 
 

E3 2021 overzicht

E3 2021 overzicht

Het effect van de pandemie is op verschillende niveaus verwoestend geweest voor de wereld van videogames, maar een van de gebieden die een grotere impact hebben gehad, zijn de live-evenementen. Het aantal geannuleerde conferenties is exponentieel gestegen, en we zijn nu op een punt waar alle evenementen zich hebben moeten aanpassen aan een online format. Daarom keken veel gamers reikhalzend uit naar de jaarlijkse E3-conferentie, die wordt beschouwd als het grootste evenement in de wereld van videogames. E3 2021 is nu officieel voorbij, maar het heeft veel aankondigingen achtergelaten met betrekking tot de titels die in de komende maanden zullen verschijnen, maar ook een aantal teleurstellingen, die meestal te maken hebben met games die niet op het evenement zijn getoond.

E3 2021 is verdeeld in verschillende online evenementen, waaronder Summer Games Fest 2021, Ubisoft Forward 2021, Xbox en Bethesda Showcase, Square Enix Presents , en Nintendo Direct. Elk van hen heeft ons genoeg nieuws gebracht, maar wat zijn de grootste aankondigingen van elk van hen?

 

Summer Games Fest 2021 opende de E3 met enkele van de meest geanticipeerde games. De fans van de Borderlands-serie konden eindelijk de spin-off ontdekken waar Gearbox op dit moment aan werkt, Tiny Tina's Wonderland. Daarna volgden tal van video's over aankomende games, waaronder Metal Slug Tactics, Death Stranding Director's Cut, Jurassic World Evolution 2, Lost Ark, Salt and Sacrifice, Two Point Campus, The Anacrusius, Bloodhunt, Tales of Arise, Endless Dungeon, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, Back 4 Blood, Tribes of Midgard, en meer. Maar de grootste aankondiging van het evenement kwam toen Bandai Namco de eerste Elden Ring gameplay video onthulde samen met de releasedatum, wat totaal onverwacht was.

 

 

Ubisoft Forward 2021 gaf ons een overzicht van wat de franse uitgever ons dit jaar zal bieden. Rainbow Six Extraction, voorheen bekend als Rainbow Six Quarantine, wordt de nieuwe ster in Tom Clancy's Rainbow Six serie, met als doel de aandacht van de fans te trekken met een oorlog tegen buitenaardse parasieten die onze wereld willen beheersen. We kregen ook verschillende updates over Riders Republic, Rocksmith+, Rainbow Six Siege, Just Dance 2022, en anderen, maar de onthulling van de aankomende DLC voor Assassin's Creed Valhalla en een nieuwe video van Far Cry 6 waren het meest interessante nieuws van het evenement. De verrassende aankondiging van Mario + Rabbids: Sparks of Hope, dat een vervolg is op Mario + Rabbids: Kingdom Battle, deed Nintendo fans plezier, maar de onthulling van Avatar: Frontiers of Pandora liet ons meer twijfels dan antwoorden achter over het aankomende spel van Massive Entertainment. 

 

 

Microsoft kocht Bethesda en daarom werd verwacht dat Starfield exclusief op Xbox consoles en PC zou verschijnen. Daarnaast kreeg de onthulling van S.T.A.L.K.E.R. 2 alle aandacht tijdens een evenement waar ook Battlefield 2042 gameplay, Forza Horizon 5, Age of Empires 4, Psychonauts 2 en Redfall werden getoond, naast vele andere. Het beste was de onthulling van Halo Infinite's multiplayer modus, die gratis zal zijn. Het ergste is dat we geen beelden konden zien van Fable 4, The Elder Scrolls 6, of Perfect Dark.

 

 

Square Enix' conferentie op E3 2021 bracht ons wat nieuws over onze favoriete superhelden met Marvel's Guardians of the Galaxy en de Black Panther DLC voor Marvel's Avengers. Final Fantasy-serie krijgt een nieuwe spin-off met Dark Souls vibe, Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin, die volgend jaar verschijnt. De Hitman-serie slaat een nieuwe richting in met Hitman Sniper: The Shadows en Legend of Mana komt deze maand uit. Verder konden we een eerste blik werpen op hoe de krachten van Alex zullen werken in Life Is Strange: True Colors, en naar de geremasterde versies van de eerste twee games uit de serie, die in september zullen verschijnen, ook op Nintendo Switch.

 

 

Tot slot was de Nintendo Direct die plaatsvond tijdens de E3 2021 gericht op verschillende games die naar Switch komen, waaronder de Danganronpa-serie, Dragon Ball Z: Kakarot, Tony Hawk's Pro Skater 1+2, en verschillende anderen. Wat nieuwe games betreft, zal Metroid Dread de populaire 2D platforming shooter terugbrengen, Shin Megami Tensei 5 komt op 12 november, en we konden wat Skyward Sword HD footage bekijken. Het spannendste moment van de showcase was de onthulling van Breath of the Wild 2, het meest geanticipeerde spel op Nintendo's console, dat volgend jaar moet uitkomen.

 

 

Over het geheel genomen is E3 2021 helemaal niet teleurstellend geweest, en we hebben er allemaal van kunnen genieten vanuit het comfort van onze huizen. Het is waar dat sommige games niet aanwezig waren, maar het is waarschijnlijk dat er in de komende weken nieuwe aankondigingen zullen plaatsvinden. Wij moedigen u aan om ons nieuws te volgen als u niets wilt missen. Vergeet ook niet om onze prijsvergelijker te bezoeken om deze games tegen de beste prijs te vinden voor hun releasedatum.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief