You are here
We also support
 
 
 
 

Forspoken bliksemt naar PS5 in begin 2022

Forspoken bliksemt naar PS5 in begin 2022
NEWS 13 sep. 2021 12:00

De recente PlayStation Network Showcase heeft heel wat opmerkelijke spellen, maar één titel die gestaag opgang heeft gemaakt is het pas aangekondigde spel Forspoken. Een jaar eerder werd het geplaagd onder de naam Project Athia voordat uitgever Square Enix de definitieve titel bekendmaakte. 

Er is maar weinig informatie vrijgegeven over het spel zelf, maar de trailer spreekt boekdelen. 

 

 

Beschreven als een verhalend-gestuurde actie RPG, bevat Forspoken dynamische beweging die het kenmerk is van titels als Assassin’s Creed: Valhalla, Shadow of the Tomb Raider, en Sekiro, maar ditmaal doordrenkt met magie. Spelers zullen zich met ninja-achtige snelheid en behendigheid overal in de open en procedureel gegenereerde wereld kunnen verplaatsen. Ze zullen ook begiftigd zijn met magische gaven, waardoor ze vlammende schichten kunnen werpen en vijanden kunnen insluiten met ijs en water.

Forspoken concentreert zich op Frey Holland (Ella Balinska), een getroebleerde twintiger die door een portaal getrokken wordt en in de vreemde nieuwe wereld van Athia belandt. Haar enige metgezel is een pratende armband genaamd Cuff (Jonathan Cake), die als haar gids door het rijk fungeert en haar vermoedelijk helpt met haar pas ontdekte krachten. Even opmerkelijk is het personage van Tanta Sila (Janina Gavankar), een vroegere voogd van Athia die tiran geworden is en waarschijnlijk als een krachtige antagonist voor Frey zal spelen. 

Forspoken kan ook bogen op toptalent achter de schermen. Componisten Gary Schyman (Bioshock) en Bear McCreary (God of War 2018) schrijven muziek voor het spel, terwijl schrijvers Gary Whitta (Star Wars: Rogue One), Amy Hennig (de Uncharted serie), Allison Rhymer (Shadowhunters), en Todd Stashwick (Devil Inside) verantwoordelijk zijn voor het verhaal.

Ella Balinska (2019 Charlie's Angels), die Frey's stem en motion capture verzorgt, zegt dit over het productieproces.

 

 

Wanneer komt Forspoken uit?

Het spel komt in de lente van 2022 uit op PS5 en de PC platforms. Hou deze ruimte in de gaten voor meer nieuws over verschijningsdata en prijsvergelijkingen van Forspoken.

  • Fyra Frost

    From the days of MTG tournaments coverage to all things gaming, I am interested in the latest games and gadgets, because a girl never can have enough of them!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen ×

antwoord answering the message of

500 karakters over

event marvel
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief