De gameplaytrailer van Star Wars Outlaws liet erg goede vibraties achter

De gameplaytrailer van Star Wars Outlaws liet erg goede vibraties achter

Star Wars Outlaws wordt de eerste grote titel die wordt uitgebracht nadat EA's exclusiviteitsdeal voor de rechten van de franchise is afgelopen. Daarom is het de eerste kans om een andere benadering van Star Wars te zien. Ubisoft heeft besloten om de Jedi buiten beschouwing te laten voor dit eerste spel en richt zich op het laagste van het laagste. Schurken, smokkelaars en de meest schimmige mensen van het heelal zullen centraal staan in Star Wars Outlaws, een avontuur dat weg lijkt te dwalen van het eindeloze conflict tussen goed en kwaad om zich wat meer te richten op alledaagse dingen, zoals hoe je overleeft en floreert als outlaw wanneer het halve heelal je hoofd op een spies wil. Tot nu toe hadden we slechts een kleine glimp van Star Wars Outlaws, maar gisteren is er een nieuwe gameplaytrailer uitgebracht en die biedt 10 minuten actie en een betere blik op de game.

Maak kennis met Kay Vess

De hoofdpersoon van Star Wars Outlaws is Kay Vess, een schurk die op het punt staat de grootste roofoverval te plegen die het sterrenstelsel ooit heeft gekend. De video volgt haar pogingen terwijl ze zich voortbeweegt door een open wereld die de vlakken in de Outer Rim voorstelt. Het opbouwen van haar reputatie, het voltooien van gevaarlijke missies en het vechten tegen allerlei vijanden terwijl ze verder komt in het spel zijn slechts onderdelen van een groter verhaalgedreven avontuur dat in niets lijkt op eerdere Star Wars-games. De gameplay ziet er dynamisch genoeg uit, de gevechten zijn goed en de vaardigheden die Vess gebruikt om haar vijanden te verslaan zijn gevarieerd, waardoor je veel tactische mogelijkheden hebt. Het beste aan het spel is echter dat het Star Wars is.

 

 

Star Wars Outlaws levert een ervaring op die goed genoeg is om het spel in de gaten te houden. Goede graphics en gevechtsmechanismen, stealth, verkenning, geheimen en een spannende verhaallijn vormen de kern van het aankomende avontuur. Het spel is echter misschien iets te generiek. Kay Vess moet nog steeds naam maken en een plek veroveren in het hart van de enorme gemeenschap die van Star Wars houdt, en dat is niet eenvoudig, vooral niet als je geen lichtzwaard hanteert. Dit zou wel eens het grootste nadeel kunnen zijn voor een game die zichzelf nog moet bewijzen. Ubisoft lijkt echter in de goede richting te werken en we kunnen alleen maar hopen dat het eindproduct wordt wat de fans verdienen.

De release van Star Wars Outlaws staat gepland voor 30 augustus op PC, Xbox-serie en PlayStation. Zoals gewoonlijk zijn de beste prijzen om Star Wars Outlaws te pre-orderen al beschikbaar met onze prijsvergelijker. Als je op zoek bent naar andere avonturen die zich in hetzelfde universum afspelen, zijn Star Wars Jedi: Fallen Order en Star Wars Jedi: Survivor het bekijken waard.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief