Star Wars Outlaws onthult releasedatum in nieuwe verhaaltrailer

Star Wars Outlaws onthult releasedatum in nieuwe verhaaltrailer

Ubisoft maakte fans blij door aan te kondigen dat ze een verhaaltrailer voor Star Wars Outlaws zouden uitbrengen, want velen waren ervan overtuigd dat de preview ook een releasedatum zou brengen. En ze hadden geen ongelijk, want aan het einde van de video werd onthuld dat Star Wars Outlaws op 30 augustus uitkomt. Degenen die een pre-order plaatsen krijgen drie dagen eerder toegang tot het spel.

Interessant genoeg was de releasedatum per ongeluk onthuld door Ubisoft zelf. Op het YouTube-kanaal van Ubisoft Japan kondigde de videobeschrijving discreet aan dat het spel op 30 augustus beschikbaar zou zijn, een paar uur voor het grote debuut van de verhaaltrailer. De bevestiging volgde snel, maar het lek had al de interesse gewekt van de waakzame Star Wars fans.

 

 

De trailer onthult de eerste details van het verhaal van de game en laat verschillende personages zien, zowel bekende gezichten uit de originele trilogie als nieuwe. We volgen hoofdpersoon Kay Vess, een smokkelaar in de geest van Han Solo, die betrokken raakt bij misdaadbazen aan de verste grens van het Galactische Rijk - waaronder Jabba the Hutt. Het verhaal is een klassieke heist. Vess stemt in met een gevaarlijke missie omdat ze op zoek lijkt te zijn naar haar vrijheid, maar daarvoor moet ze een bemanning rekruteren terwijl ze zowel Stormtroopers als andere criminelen uit de onderwereld moet ontwijken. Star Wars Outlaws speelt zich af tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.

Star Wars Outlaws is een productie van Ubisofts Massive Entertainment studio, dezelfde die achter Avatar: Frontiers of Pandora zit. Het spel zal open-wereld zijn en Kay Vess naar verschillende handgemaakte planeten leiden. De analogie van regisseur Julian Gerighty is dat elke planeet net zo groot zal zijn als twee of drie zones in Assassin's Creed: Odyssey. Ubisoft heeft al bevestigd dat Star Wars Outlaws vijf planeten zal bevatten, waaronder Cantonica, Tatooine en een originele planeet genaamd Toshara.

De gameplay van Star Wars Outlaws zal elementen bevatten van een third-person shooter, het besturen van voertuigen en robuuste verkenning, verrijkt met een reputatiesysteem. Kay Vess kan op de verkeerde tenen trappen en ongewenste aandacht trekken. Als dit gebeurt, kan ze worden vervolgd en kan haar reputatie in sommige landen zelfs worden aangetast. Aan de andere kant kan ze, afhankelijk van wie de hoofdpersoon helpt, voordelen krijgen.

Star Wars Outlaws verschijnt op 30 augustus voor de pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Geïnteresseerden in het spel kunnen onze prijsvergelijker bekijken voor de beste CD Keys aanbiedingen voor Star Wars Outlaws en sterrenstelsels ver, ver weg bezoeken in de schoenen van een smokkelaar.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief