Eneba COM
 
 

Palworlds aantallen slinken net zo snel als ze groeiden

Palworlds aantallen slinken net zo snel als ze groeiden

Het valt niet te ontkennen dat Palworld de grootste verrassing van 2024 is. Het spel verscheen uit het niets en viel meteen op bij een enorm legioen fans die naar Steam stormden om de nieuwe "Pokémon met geweren" te ontdekken. Het drama over de gelijkenissen van het spel met Pokémon en een mogelijke rechtszaak van Game Freak zorgden ervoor dat Palworld in het oog van een storm terechtkwam, wat overigens bijdroeg aan de populariteit van het spel. Degenen die het spel probeerden, raakten verslaafd aan de spannende survival-gameplaymechanieken en de meeslepende actie, waardoor het een ongekend aantal gelijktijdige spelers op Steam bereikte. Het was echter voorspelbaar dat het bijna onmogelijk zou zijn om meer dan 2 miljoen gelijktijdige spelers op Steam te houden voor een spel dat zich nog in Early Access bevindt en dat geen live servicemodel met constante toevoegingen volgt.

Bergafwaarts gaan

Op dit moment zijn er helemaal niet zoveel spelers in Palworld. Het aantal gelijktijdige spelers op Steam is gedaald tot iets meer dan 60.000 gelijktijdige spelers. Hoewel dat geen klein aantal is, lijkt het nogal teleurstellend voor een spel waarvan meer dan 15 miljoen exemplaren zijn verkocht op Steam. Het is echter goed om op te merken dat Palworld een titel is die nog in ontwikkeling is en het is niet vreemd dat spelers zich gaan vervelen en na een tijdje op zoek gaan naar iets anders. In feite is zo'n reis in een achtbaan als het gaat om aantallen tegenwoordig heel gewoon voor veel videogames. Ze bereiken een hoogtepunt van populariteit en enige tijd daarna raken ze in de vergetelheid. Palworld valt op door zijn indrukwekkende cijfers, die sommige triple-A releases begin 2024 in de schaduw stelden.

 

 

Palworld biedt nog steeds dezelfde soort ervaring en ontwikkelaar Pocketpair zal het spel blijven uitbreiden met nieuwe functies zolang het nog in Early Access is. Het is echter onwaarschijnlijk dat het spel weer dezelfde piek van gelijktijdige spelers zal bereiken, omdat spelers hun aandacht naar andere spellen verleggen. Enshrouded ontwikkelt zich tot een uitstekende optie voor de fans van het genre en Nightingale zou ook een grote kanshebber voor de troon kunnen zijn als het de gevechten verbetert met de hulp van de community.

Als speler heb je genoeg opties om uit te kiezen als je op zoek bent naar een spannende survivalgame, en Palworld blijft er daar één van, zeker als je bedenkt dat het meer content krijgt terwijl het nog in Early Access is. Natuurlijk is onze prijsvergelijker het beste hulpmiddel om een goedkoop exemplaar te krijgen, inclusief een Palworld spelcode voor PC of Xbox consoles.

19.02€
Palworld
Palworld
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief