Kinguin HP
 
 

Pokémon Scarlet en Violet bereiken recordverkoop

Pokémon Scarlet en Violet bereiken recordverkoop
NEWS24 nov. 2022 17:00

Het lijkt erop dat zelfs een insectenplaag niet genoeg is om fans weg te jagen of de invloed van Pokémon in de industrie te verminderen. Het is geen wonder dat Game Freak, ondanks zijn ellende, nog steeds in staat is de vlaggenschipspellen van de franchise te ontwikkelen, want met elke release worden nieuwe records gebroken. Nintendo zelf kondigde aan dat de spellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet voor de Nintendo Switch console samen 10 miljoen stuks verkochten in de eerste drie dagen sinds hun wereldwijde debuut op 18 november.

Aanvankelijk hadden de twee monster-vangspellen al een ander record gebroken in Japan, door bij de release 4 miljoen exemplaren te verkopen, waarmee ze de prestatie stalen van de voormalige recordhouder, Splatoon 3. Je kunt de Game Data Library raadplegen voor deze uitstekende cijfers.

 

 

De verkoop van de nieuwe Pokémons heeft het hoogste niveau bereikt voor een gamedebuut in de geschiedenis van Nintendo. Pokémon Sword en Shield bereikte ook verbluffende verkoopcijfers, met 16 miljoen verkochte exemplaren in slechts twee maanden terug in hun releasedagen. Dit laat zien dat de franchise blijft groeien, ook al heeft het niet bepaald baanbrekende functies en kruipt het richting innovatie.

De spellen Pokémon Scarlet en Violet profiteerden van het succes van Pokémon Legends: Arceus en zijn debuut in een, technisch gezien, open-wereld setting en herhaalden de strategie. Deze keer voegden ze echter online multiplayer toe met vrienden die de spellen ook bezitten, waardoor de ervaring dynamischer werd. Om deze open-wereld vrijheid aan te moedigen, kunnen spelers drie paden kiezen om te volgen. Victory Road, waarbij je het opneemt tegen de beruchte Elite Four; Path of Legends, waarbij je Titan Pokémons uitdaagt op zoek naar Herba Mystica; of Starfall Street om de Team Star gangsters te politioneren.  

Als je deel wilt uitmaken van deze donderende aantallen, bekijk dan onze prijsvergelijker voor de goedkoopste Pokémon Scarlet en Violet CD Keys en sluit je aan bij miljoenen andere trainers op zoek naar de nieuwste Pokémons en hun intrigerende evoluties.

  • Murillo Zerbinatto Murillo Zerbinatto

    Murillo is een gepassioneerd liefhebber van RPG-spellen, fantasyboeken en anime met superkrachten. Hij is net begonnen aan een carrière in het schrijven van spellen en hoopt ooit Final Fantasy XVII mee te schrijven.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Reward Event Are you ready to travel to the Wizarding World in Hogwarts Legacy? - 62
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief