Returnal's niet sparen-functie is een probleem geworden

Returnal's niet sparen-functie is een probleem geworden

Het is nog maar een paar dagen geleden dat Returnal officieel op de PlayStation 5 verscheen en het spel is in de meeste opzichten behoorlijk geweldig gebleken, maar er is een enkele eigenschap waar sommige spelers gek van worden: je kunt je voortgang in Returnal niet sparen. In de meeste spellen in het genre is dit geen groot probleem, vooral omdat het meestal vrij korte indie spellen zijn en je ze in één keer kunt doorspelen zonder er veel tijd in te hoeven investeren, maar in dit geval is het toch een behoorlijk probleem gebleken, want het voltooien van een run in Housemarque's spel kan heel wat uren in beslag nemen, en niet iedereen is in staat om gedurende langere tijd spellen te spelen. Het is nogal verrassend dat de ontwikkelaars niet aan deze mogelijkheid gedacht hebben.

 

 

Op dit moment is je enige mogelijkheid om een Returnal spel voort te zetten na een pauze je PlayStation 5 op Ruststand te laten staan terwijl je het spel opschort, wat voor sommige mensen niet al te veel problemen zou moeten opleveren, maar als de stroom bij jou thuis om wat voor reden dan ook uitvalt ben je al je vorderingen kwijt. Het aantal spelers dat vraagt om een optie om midden in het spel op te bewaren om te voorkomen dat je je voortgang verliest als je om een of andere reden moet stoppen met spelen is in het weekend toegenomen. Uiteindelijk is Housemarque via Twitter met een antwoord gekomen dat de meeste spelers verbijsterd heeft achtergelaten, want ze erkennen alleen maar een probleem dat ze kennelijk al kenden.

 

 

Het lijkt erop dat alles wat ze nu te zeggen hebben is dat ze "niets aan te kondigen" hebben, wat duizenden spelers laat wachten om te weten of ze van plan zijn aan een mogelijke oplossing voor dit probleem te werken. Het bewaren van je voortgang zou niet moeten interfereren met het basismechanisme van een roguelike spel, namelijk dat je, als je dood gaat, weer helemaal van voren af aan moet beginnen. We zullen nog even moeten wachten om te ontdekken hoe groot de invloed hiervan op de eerste verkoop van Returnal zal zijn, maar tot nu toe lijkt het spel het behoorlijk goed te doen, ondanks dat het alleen op PS5 verkrijgbaar is.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

28.69€
Returnal
Returnal
  • Officiële website : Returnal
  • Categorieën : Actie , Science fiction , Rogue-Like
  • Uitgever : Sony Interactive Entertainment
  • Ontwikkelaar : Housemarque
  • Modus : Solo, Co-op
  • Verschijningsdatum : 15 februari 2023
  •     PC : 15 februari 2023
Dive into the scorching sands of Assassin's Creed Mirage, where history becomes your weapon, and every hidden secret in the desert's labyrinth is a puzzle to solve. Get ready to embrace the shadows. Are you prepared for the challenge?
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief