Instant Gaming EU
 
 

Rust maakt zich klaar voor de release op consoles

Rust maakt zich klaar voor de release op consoles

Hoewel de console-versie van Rust in 2019 werd aangekondigd, is het pas een maand of zo geleden dat we er nieuws over hebben gehad. Het spel stond oorspronkelijk gepland voor een lancering in 2020, maar het heeft het niet gehaald. Het lijkt er echter op dat 2021 zeker het jaar zal zijn om roest te spelen op consoles. Het spel heeft een beoordeling gekregen op de ESRB-website voor de consoleversie en we kunnen zeggen dat het de fans zal bevallen. Rust heeft een "M"-classificatie gekregen, wat aangeeft dat het geschikt is voor de leeftijd van 17 jaar en ouder. Het is helemaal niet verrassend, zeker niet als we de beschrijving van het spel op de ESRB-website lezen, die enkele van de punten die Rust in de loop der jaren zo populair hebben gemaakt, belicht.

Dit is een multiplayer first-person survival game waarin spelers het tegen elkaar opnemen om te overleven in een vijandige omgeving. Spelers verkennen de open-wereldomgeving, verzamelen grondstoffen, maken wapens (bijv. speren, machinegeweren, explosieven) en verdedigen zich tegen wilde dieren en andere spelers. Spelers kunnen vijanden aanvallen en doden in hectische gevechten, met succesvolle slagen die resulteren in grote bloedspatten. Spelers kunnen dieren of mensen op de grond blijven schieten (d.w.z. postmortale schade), vergezeld van grote bloedspatten. Gevechten worden benadrukt door realistische geweervuur en explosies. Wanneer menselijke vijanden worden gedood, kunnen ze worden geoogst voor lichaamsdelen en worden gekookt voor voedsel.

 

 

Zoals je ziet, zal de console-versie van Rust het hoge niveau van geweld in het spel, waar veel spelers van houden, niet verdunnen. Rust werd in 2013 uitgebracht en het kan zelfs vandaag de dag nog als een behoorlijk gezond spel worden beschouwd, met een indrukwekkend aantal spelers op Steam. De populariteit van het spel zal waarschijnlijk toenemen als het op PlayStation 4 en Xbox One wordt gelanceerd. Helaas zal er geen versie van Rust komen die speciaal is ontworpen om te profiteren van PlayStation 5 of Xbox Series X/S.

30.41€
Rust
Rust
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief