Slay the Spire 2 komt volgend jaar uit

Slay the Spire 2 komt volgend jaar uit

De dag waar veel fans van het roguelike-genre op hebben gewacht is eindelijk aangebroken. Ontwikkelaar Mega Crit heeft officieel het vervolg aangekondigd op het razend populaire roguelike deckbuilder spel Slay the Spire. Hoewel Slay the Spire 2 zich nog in het beginstadium van de ontwikkeling bevindt, is de aankondiging met vreugde ontvangen door een enorm legioen fans die dol zijn op het eerste spel. De verslavende gameplaymechanieken, strategische gameplay en eindeloze herspeelbaarheid hebben van het originele Slay the Spire een must-have gemaakt voor iedereen die van het genre houdt en de populariteit van het spel is sinds de release in 2019 exponentieel gegroeid.

 

 

Helemaal nieuw

Slay the Spire 2 zal een overvloed aan nieuwigheden bevatten als het gaat om gameplaymechanieken, personages om te spelen en kaarten om vrij te spelen naarmate je verder komt door de procedureel gegenereerde kaart die de verschillende niveaus van de Spire vertegenwoordigt. Mega Crit belooft nieuwe archetypes, elk met een set unieke kaarten en vaardigheden die een compleet nieuwe gameplaystijl bevorderen.

"The Spire isn't what it used to be. New enemies, events, and treasures await as the rooms and items you discover change each time you play... Try risky builds or play it safe as you explore countless different strategies, find yourself in peculiar scenarios, and confront the Bosses of each Act."

Misschien is de meest interessante nieuwigheid van Slay the Spire 2 wel de grafische engine. Het spel dumpt de vorige engine ten gunste van de open-source engine Godot, voornamelijk vanwege de onenigheid met het nieuwste beleid voor de Unity engine. De beslissing was niet gemakkelijk, want het spel was al twee jaar in ontwikkeling toen de verandering werd besloten.

"Slay the Spire 2 was completely rewritten from the ground up in a new game engine! We're bringing in modern features, incorporating all-new visuals, and expanding moddability."

Slay the Spire 2 komt ergens volgend jaar uit in Early Access en onze vergelijker zal tegen die tijd de beste aanbiedingen om Slay the Spire 2 te pre-orderen voor je klaar hebben staan. Ondertussen raden we je ten zeerste aan om de eerste Slay the Spire te proberen voor een spannende roguelike-ervaring als je van deck-building games houdt.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief