Eneba COM
 
 

Square Enix presenteert Star Ocean The Second Story R launchtrailer

Square Enix presenteert Star Ocean The Second Story R launchtrailer

Ontwikkelaar Square Enix heeft een week voor de officiële lancering van het spel de launchtrailer voor Star Ocean The Second Story R gedeeld. Het is 3 minuten intense actie, waarin de hele visuele evolutie van het spel, de nieuwe gevechtsmechanieken en de nieuwe Engelse nasynchronisatie worden getoond.

Houd er wel rekening mee dat deze trailer vol zit met spoilers over het plot, vooral in het laatste deel. Dus we raden je aan voorzichtig te zijn als je je erin wilt verdiepen. Je kunt de preview hieronder bekijken:

 

 

De video introduceert het algemene verhaal van Star Ocean The Second Story R en belicht vervolgens elk van de speelbare personages in de strijd, waarbij ze hun speciale kunsten of spreuken laten zien. De visuele update is zelfs in de preview al voelbaar. Ondanks dat het op elkaar lijkt, verschilt het van de Square Enix HD-2D engine, die te zien is in spellen als Octopath Traveler II en Live A Live. Star Ocean The Second Story R houdt de personages in pixel art, maar verandert het hele landschap in 3D, wat een opvallend visueel contrast oplevert.

Maar de remake wordt niet alleen ondersteund door visuele upgrades. Deze nieuwe herintrede introduceert nieuwe mechanieken in het spel, zowel in de strijd als daarbuiten, en een levenskwaliteit voor meer bijgewerkte RPG-vormen.

  • Geen willekeurige ontmoetingen: vijanden verschijnen nu op de kaart en spelers kunnen besluiten om ze tegemoet te treden of te vermijden.
  • Markeringen voor privéacties en gebeurtenissen: De algemene kaart toont markeringen wanneer een privéactie of gebeurtenis beschikbaar is, zodat spelers niets missen.
  • Snel reizen: elke save die de speler vindt, ontgrendelt snel reizen, zodat je naadloos kunt schakelen tussen alle beschikbare gebieden.
  • Breek- en aanvalsacties: Vijanden hebben nu een schildmechanisme in de strijd, en door het te breken komen ze in een wankele situatie terecht. Er zijn ook aanvalsacties waarmee je kunsten kunt gebruiken van groepsleden die niet actief zijn in het gevecht.
  • Vissen: De beroemdste JRPG-minigame is aanwezig in Star Ocean: The Second Story R.

Dit zijn slechts enkele toevoegingen die een toch al geweldig spel nog bijzonderder maken. Star Ocean The Second Story R was de enige in de franchise die nog niet verkrijgbaar was in digitale winkels. Het zesde spel, Star Ocean The Divine Force, kwam vorig jaar uit en werd beschouwd als een van de beste delen in de saga die sci-fi en fantasy mixt.

Star Ocean The Second Story R verschijnt op 2 november 2023. Als je dit avontuur wilt herbeleven of voor het eerst wilt beleven, kijk dan in onze prijsvergelijker voor de goedkoopste deal voor Star Ocean The Second Story R en maak je klaar voor een achtbaan van emoties.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief