Super Mario Bros. Wonder onthult een nieuwe trailer in een speciale Nintendo Direct.

Super Mario Bros. Wonder onthult een nieuwe trailer in een speciale Nintendo Direct.

Nintendo presenteerde een nieuwe Nintendo Direct-stream die exclusief was gewijd aan de nieuwste grote release in de Super Mario-franchise. De presentatie duurde ongeveer 15 minuten en bevatte details over het verhaal, nieuwe mechanica en alle content waar spelers vanaf 20 oktober van kunnen genieten, zowel offline als online. Bekijk de details van wat Nintendo liet zien in de Super Mario Bros. Wonder Direct.

 

 

De verhaallijn van Super Mario Bros. Wonder speelt zich af in het Bloemenrijk, een land niet zo ver van het bekende Paddenstoelenrijk. Mario en zijn bende zijn daar uitgenodigd door prins Florian, maar Bowser duikt op om het evenement te verpesten. Deze keer wil de schurk achter de mysterieuze "Wonderbloem" aan.

Als hij erin slaagt de bloem aan te raken, versmelt Bowser met het kasteel van prins Florian, wat resulteert in een angstaanjagende combinatie die chaos brengt in het rijk. Het is dus aan Mario en zijn vrienden om de schurk opnieuw te verslaan.

Naast de besnorde hoofdrolspeler kunnen spelers kiezen uit Luigi, Peach, twee Toads en Toadette, Yoshi (groen, rood, geel en blauw) en Nabbit. Ondanks de opties heeft de rest, op Yoshi en Nabbit na, dezelfde gameplay. De dinosaurus en het konijn lopen geen schade op, waardoor ze geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudigere spelervaring.

Mario's nieuwe 2D-avontuur bevat opnieuw power-ups, die verschillende vaardigheden bieden:

  •     De kracht om in een olifant te veranderen, die zijn slurf gebruikt om aan te vallen en kan sprinten om vijanden te bulldozeren;
  •     De bellenvorm, die vijanden in bellen kan veranderen en als platform kan gebruiken;
  •     De boor maakt beweging in het plafond en onder de grond mogelijk;
  •     De klassieke vuurbloem.

Nieuw zijn de Wonderbloemen. Ze communiceren niet alleen met spelers, maar kunnen ook de gameplay veranderen als je ze verzamelt. Als een speler een fenomenale bloem pakt, kan het scherm verschuiven van een horizontaal 2D-perspectief naar een bovenaanzicht. De grond kan kantelen, er kunnen kuddes vijanden verschijnen, het spel kan overgaan naar de ruimte en nog veel meer. Het spel biedt lokale multiplayer voor maximaal vier personen. Als spelers sterven, bewegen ze als een geest door het landschap. Online spelen zal ook mogelijk zijn met personen over de hele wereld, waardoor interactie tijdens de levels mogelijk is.

Tijdens de Nintendo Direct maakte het bedrijf van de gelegenheid gebruik om een nieuw model van de Nintendo Switch OLED te onthullen, een speciale Mario-editie. Het bedrijf deed hetzelfde met de release van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. De roodgekleurde console verschijnt op 6 oktober 2023, weken voor de officiële game release op 20 oktober 2023. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de nieuwe avonturen van 's werelds beroemdste loodgieter, bekijk onze prijsvergelijker voor de goedkoopste deals voor Super Mario Bros. Wonder en bereid je voor op een reis vol escapades.

  • Categorieën : Avontuur , Platformspel
  • Uitgever : Nintendo
  • Ontwikkelaar : Nintendo
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 20 oktober 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief