Instant Gaming EU
 
 

Het survivalgenre bereikt een populariteitspiek met Enshrouded

Het survivalgenre bereikt een populariteitspiek met Enshrouded

Enshrouded is een nieuwe survival videogame die ertoe bijdraagt dat deze januari een nogal ongewone maand is in de wereld van videogames. De grootste verwachte releases voor begin 2024 waren Tekken 8 en Like a Dragon: Infinite Wealth. Ondanks dat deze twee de ogen van veel spelers wisten te vangen en indrukwekkende cijfers wisten te behalen op alle platforms, zijn ze overtroffen door Enshrouded op Steam met een piek van 145.000 spelers en een miljoen verkochte exemplaren in slechts vier dagen. Natuurlijk is het overlevingsspel van Keen Games GmbH nog ver verwijderd van de cijfers van Palworld, dat tot nu toe met een ruime marge het populairste spel van 2024 is.

Enshrouded biedt een survivalervaring die in niets lijkt op Palworld en plaatst je in de schoenen van een van de laatste leden van een uitstervend ras. Het spel speelt zich af in een fantasiewereld die wordt verwoest door de gevolgen van een plaag die bekend staat als de Shroud en die je voorouders hebben ontketend als gevolg van hun dorst naar magische kracht. Als je ontwaakt in de nasleep van deze gebeurtenissen, bevind je je bijna naakt en alleen in een uitgestrekte open wereld die wordt bevolkt door gevaarlijke wezens die zijn aangetast door de Shroud.

Overleven op zijn best

In Enshrouded is het je doel om met alle mogelijke middelen te overleven. Het spel biedt je een breed scala aan overlevingsmechanismen en een gedetailleerd crafting-systeem. In het spel kun je alles maken wat je nodig hebt om te overleven, van krachtige wapens tot een nederzetting die onderdak biedt aan jou en je bondgenoten. Naarmate je vordert in het spel zullen NPC's hun toevlucht zoeken in je basis en zij kunnen je waardevolle kennis leveren waarmee je nieuwe bouwopties en ambachten kunt ontgrendelen.

Enshrouded biedt een spannende en uitdagende spelervaring met op actie gebaseerde gevechten. Met elk type wapen dat je hanteert, kun je een breed scala aan aanvallen uitvoeren. Of je nu liever van dichtbij vecht met melee wapens of op afstand met projectielwapens of magie, Enshrouded heeft een optie voor je. Je zult je gevechtsvaardigheden onder de knie moeten krijgen om de machtige vijanden en eindbazen te verslaan die je tegenkomt terwijl je de gebieden onder invloed van de Shroud verkent.

 

 

Enshrouded heeft nog een lange reis voor de boeg omdat het net is uitgebracht in Early Access. De ontwikkelaar van het spel is van plan om de komende maanden meer functies toe te voegen en het spel op te poetsen.

Het is de moeite waard om op te merken dat survival videogames altijd behoorlijk populair zijn geweest. De laatste onverwachte grote hit in het genre was waarschijnlijk Valheim, en dat is jaren nadat het werd uitgebracht nog steeds behoorlijk populair.

Enshrouded is een goede kanshebber voor de titel van de nieuwe koning van survival videogames, en de cijfers bevestigen dat. Als je je wilt onderdompelen in de wereld, gebruik dan onze prijsvergelijker om een Enshrouded Steam key te kopen en ontdek zelf waarom het zo populair is.

21.72€
Enshrouded
Enshrouded
  • Officiële website : Enshrouded
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Keen Games GmbH
  • Ontwikkelaar : Keen Games GmbH
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 24 januari 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief