The Rogue Prince of Persia is aangekondigd

The Rogue Prince of Persia is aangekondigd

Een paar dagen geleden reageerden we op een gerucht dat de ontwikkelaar van Dead Cells zou werken aan een nieuwe Prince of Persia-game. Het blijkt dat de geruchten niet 100% accuraat waren, want The Rogue Prince of Persia is gisteren aangekondigd door Ubisoft en het spel wordt ontwikkeld door Evil Empire. Het is nogal verrassend dat Ubisoft de ontwikkeling van het spel in handen heeft gegeven van een externe studio, maar de studiokeuze zal de fans van het roguelike genre zeker aanspreken. Evil Empire is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het spel en de naam zal de fans van Dead Cells vast bekend voorkomen, want dit is de studio die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van DLC voor het iconische roguelike-spel.

Een nieuwe Prince of Persia

Het is ook verrassend dat Ubisoft niet heeft besloten om Prince of Persia: The Lost Crown verder te pushen met nog meer content, omdat de aankomende release van The Rogue Prince of Persia de aandacht van de fans kan afleiden. In ieder geval heeft de uitgever het aankomende spel onthuld met een spannende video waarin de nadruk ligt op een combinatie van platform- en actiemechanica in een 2D sidescroller die eruitziet als een snelle en moderne versie van de klassieke Prince of Persia. Kleurrijke graphics en een nieuwe, aansprekende kunststijl maken het verfrissende uiterlijk van het nieuwe deel in de Prince of Persia-franchise compleet.

 

 

Ubisoft zal de komende weken zeker meer details over het spel onthullen, vooral over de roguelite-mechanieken. De release van The Rogue Prince of Persia staat gepland voor volgende maand op Steam via Early Access. Zoals gewoonlijk vind je de beste aanbiedingen voor The Rogue Prince of Persia spelcodes met onze prijsvergelijker in de aanloop naar de release als je de iconische prins wilt helpen Persia te redden van een invasie van de Hunnen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief