World of Warcraft verrast zijn fans met een trilogie van uitbreidingen

World of Warcraft verrast zijn fans met een trilogie van uitbreidingen

Na een meer dan merkbare daling van het aantal spelers in het spel ondanks de goede ontvangst die Dragonflight had, probeert Blizzard World of Warcraft weer groot te maken. De Blizzcon van dit jaar was het perfecte podium om de nieuwigheden aan te kondigen die naar een van de beroemdste MMORPG's aller tijden komen. Chris Metzen had tijdens het evenement de leiding over de toekomst van World of Warcraft en hij verraste de fans toen hij niet één, maar drie verschillende uitbreidingen voor het spel aankondigde.

Het begin van een nieuwe saga

World of Warcraft lijkt nog lang niet dood te zijn in de hoofden van de ontwikkelaars en de toekomst ziet er veelbelovend voor hen uit. Volgend jaar begint een nieuwe saga in een formaat dat afwijkt van de huidige manier om uitbreidingen voor de MMORPG uit te brengen. Ze zullen allemaal samen een epische verhaallijn vertellen die de Worldsoul Saga wordt genoemd en die in de geheimen van Azeroth zal duiken.

De eerste uitbreiding, The War Within, komt volgend jaar uit en brengt World of Warcraft-spelers opnieuw naar de diepten van de planeet. De uitbreiding bevat nieuwe ondergrondse zones om te verkennen in een avontuur met de Nerubians van Azj-kahet, evenals een nieuw geallieerd ras en andere nieuwigheden die de gameplay aanzienlijk zullen beïnvloeden. De meest opvallende zijn onder andere de toevoeging van Hero Talents om personages verder te specialiseren en Warbands waarmee spelers op hetzelfde account reputatie, voorwerpen en meer kunnen delen. Meer details hierover worden de komende maanden bekendgemaakt.

 

 

Na The War Within staan de spelers nog twee hoofdstukken van de Worldsoul Saga te wachten. Midnight neemt spelers mee naar het elvenrijk Quel'Thalas om te vechten tegen een nieuwe dreiging vanuit de Void die de Sunwell probeert te vernietigen. Later neemt The Last Titan je mee naar de bevroren landen in het noorden voor de terugkeer van de Titanen naar Azeroth.

De nieuwe uitbreidingen voor World of Warcraft zullen zeker veel spelers terugbrengen naar het spel. De enige echte vraag is of de nieuwe functies solide genoeg zullen zijn om de fans langer dan een paar weken in het spel te houden. De gebruikelijke ervaring die het spel biedt is voorlopig nog steeds beschikbaar met Dragonflight, maar de populatie van het spel is de laatste tijd afgenomen ten gunste van titels als Final Fantasy XIV Online.

 

 

We zullen nog even moeten wachten om meer te weten te komen over de aankomende veranderingen, maar ze zien er spannend genoeg uit om het vuur in de harten van de fans weer aan te wakkeren. Als jij een van hen bent, vergeet dan niet dat de nieuwe uitbreidingen van World of Warcraft verkrijgbaar zullen zijn met onze prijsvergelijker, inclusief The War Within CD keys voor de beste prijs.

  • Officiële website : World of Warcraft
  • Categorieën : Mmorpg
  • Uitgever : Blizzard Entertainment
  • Ontwikkelaar : Blizzard Entertainment
  • Modus : Multiplayer
  • Verschijningsdatum : 23 november 2004
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief