11 Bit Studios kondigt Frostpunk 2 aan

11 Bit Studios kondigt Frostpunk 2 aan

Na het succes van Frostpunk was het gemakkelijk te raden dat 11 Bit Studios wel met een of ander vervolg zou willen komen. Hoewel de post-apocalyptische setting van Frostpunk je in een erg moeilijke situatie brengt, is het toch mogelijk de groep overlevenden in leven te houden die je kolengenerator aan de praat houdt om te voorkomen dat iedereen tot op het bot verkleumd raakt. Wie zo'n prestatie heeft geleverd vraagt zich misschien af wat er daarna gaat gebeuren, en Frostpunk 2 lijkt het antwoord op zo'n vraag te zijn. 11 Bit Studios heeft het vervolg op Frostpunk aangekondigd met een korte video die een vrij bekende situatie beschrijft voor al diegenen die het eerste spel speelden.

 


Het officiële persbericht over Frostpunk 2 laat er geen misverstand over bestaan: het spel speelt zich af 30 jaar na de gebeurtenissen in Frostpunk, en je leidt de ontwikkeling van een groeiende stad in de nasleep van de cataclysme die de wereld bevroor. 

 

"Je speelt als de leider van een grondstofhongerige metropool waar de uitbreiding en het zoeken naar nieuwe energiebronnen een onvermijdelijke realiteit is. Na het tijdperk van de steenkool wordt verwacht dat de verovering van Frostland voor de oliewinningsindustrie de nieuwe redding zal zijn van wat er nog over is van de mensheid. Verandering komt echter niet gemakkelijk, en niet iedereen in deze nieuwe veelgelaagde maatschappij zal deze nieuwe richting toejuichen."

 

Opoffering is de sleutel tot alles in Frostpunk. Het is onmogelijk om iedereen gelukkig te houden in extreme omstandigheden, en Frostpunk 2 zal bewijzen dat dat waar is. De wereld lijdt nog steeds onder hetzelfde ijzige klimaat als in het vorige spel, maar de ontdekking van olie als nieuwe energiebron geeft hoop aan de overlevenden. Maar het kan zijn dat je niet zo gemakkelijk aan de eisen van je volk kunt voldoen als je denkt. Er zullen spanningen en conflicten ontstaan, en het is alleen aan jou hoe je daarmee omgaat. Natuurlijk kan omgaan met mensen die het er niet mee eens zijn een probleem worden, maar we zeiden al dat Frostpunk 2 ook over offers zou gaan.

We verwachten in de volgende maanden meer over Frostpunk 2 te weten te komen en te ontdekken wat het aan nieuwe gameplay mogelijkheden brengt. Tot die tijd is Frostpunk tegen de beste prijs verkrijgbaar in onze prijsvergelijker, en je kunt het zelfs het hele weekend gratis spelen op Steam.

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Van de berichtgeving over MTG-toernooien tot alles wat met gaming te maken heeft, ik ben geïnteresseerd in de nieuwste spellen en gadgets, want een meisje kan er nooit genoeg van hebben!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Reward Event Travel to the world of Valisthea and do whatever it takes to save your homeland in Final Fantasy XVI - 72
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief