Frostpunk 2 brengt nieuwe trailer uit, lanceert in 2024

Frostpunk 2 brengt nieuwe trailer uit, lanceert in 2024

Het is alweer een tijdje geleden dat we een update kregen over Frostpunk 2, maar ontwikkelaar 11bit Studios heeft eindelijk van zich laten horen. Tijdens de PC Gaming Show kondigden ze aan dat het vervolg op hun hit survival city builder in 2024 lanceert. Zie hier de nieuwe trailer voor Frostpunk 2:

 

 

Koud koud hart

In het BAFTA-genomineerde spel Frostpunk is de wereld afgedaald in een winterse apocalyps die jij en je volk op de een of andere manier moeten zien te overleven. Je hele beschaving draait om een enorme kolenoven die je burgers voorziet van de warmte en energie die ze nodig hebben - zolang je de vuren maar aan de gang kunt houden. Met de kou als altijd aanwezige vijand moet je moeilijke beslissingen nemen om in leven te blijven. Dit kan betekenen dat je je mensen moet dwingen om de klok rond te werken voor brandstof en voedsel, of dat je tekorten in de productie moet aanvullen met kinderarbeid.

Frostpunk 2 speelt zich 30 jaar na het origineel af. Dit keer behoren de verschrikkelijke sneeuwstormen die het leven van je inwoners bepaalden tot het verleden. De stad is overgestapt van steenkool op olie en de focus is verschoven van overleven naar expansie.

De welvaart gaat echter gepaard met ongebreidelde ambitie en geweld als verschillende groepen met concurrerende belangen om de macht vechten. Zoals mederegisseur en ontwerpdirecteur Jakub Stokalski het zegt:

“Frostpunk 2 is still a game about the City and its society. But inner turmoils, sparked by rising social differences, mean that players will be facing new kinds of threats. We still use postapocalyptic setup, to tell a meaningful story about human ambition. Because ultimately, what can end us is not nature itself – it’s human nature.”

Frostpunk 2 lanceert volgend jaar, maar heeft nog geen specifieke lanceerdatum; we houden nieuws in de gaten als het komt. Kijk bij onze aanbiedingen voor een Frostpunk 2 PC-sleutel. Als je het nog niet hebt geprobeerd, koop dan ook de originele Frostpunk.

Duik in de intense wereld van Helldivers 2, waar chaos en samenwerking elke strijd bepalen. Ben je klaar voor intense gevechten en samenwerking voor de overleving van de mensheid? De oorlog wacht.
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief