Frostpunk 2 release is uitgesteld tot september

Frostpunk 2 release is uitgesteld tot september

Toen Frostpunk werd uitgebracht, ontdekten veel spelers een indrukwekkend strategiespel waarin ze het moesten opnemen tegen extreme weersomstandigheden en het overleven van een hele stad op het spel stond. Een ijskoude planeet en een stad waar de weinige overlevenden zich alleen in leven hielden door de warmte van een enkele generator wachtten je op in een uitdagende ervaring die je managementvaardigheden op de proef stelde terwijl je beslissingen op leven of dood moest nemen. Later kreeg het stadsbouwspel van 11-bit Studios drie uitbreidingen. The Rifts, The Last Autumn en On the Edge voegden veel nieuwigheden toe aan het spel, waaronder nieuwe functies, extra scenario's en meer. De aankondiging van een vervolg werd verwelkomd door de enorme community die het eerste spel ondersteunt, en de ontwikkelaar bood spelers zelfs de mogelijkheid om Frostpunk 2 uit te proberen tijdens een bèta. Helaas heeft 11-bit Studios, met de release van het spel in aantocht, een vertraging aangekondigd.

Meer tijd nodig

De oorspronkelijke releasedatum voor Frostpunk 2 was 25 juli, maar die is nu verschoven naar 20 september. De reden achter deze verandering is dat de studio meer tijd nodig heeft om extra functies te implementeren en de ervaring te polijsten. De feedback die is ontvangen tijdens het laatste bèta-evenement was erg positief, maar heeft er ook voor gezorgd dat de ontwikkelaars een aantal aspecten van de spelervaring hebben heroverwogen. Dingen zoals gedetailleerder personeelsbeheer zijn voorgesteld door degenen die het spel hebben geprobeerd en deze zullen aan het spel worden toegevoegd om de ervaring te verbeteren. 11-bit Studios heeft een bericht op Steam gedeeld waarin alle veranderingen worden beschreven die Frostpunk 2 nog voor de release zal ondergaan en ze zien er zeker goed uit. Daarom lijkt een uitstel van twee maanden voor een betere spelervaring heel redelijk.

 

 

Frostpunk 2 wordt de natuurlijke evolutie van het originele spel. Dertig jaar na de gebeurtenissen in het eerste spel bevind je je nu in een stad die de eerste koudegolf heeft overleefd. Je moet een groot aantal nieuwe problemen aanpakken, waaronder het beheer van verschillende facties die zijn opgedoken, elk met hun eigen agenda. Ook zullen je beslissingen niet absoluut zijn en zul je strategisch moeten onderhandelen met een gemeenteraad waarin elke factie vertegenwoordigd is. Dit nieuwe politieke scenario is slechts een van de nieuwigheden in Frostpunk 2 en zal de fans van het eerste spel zeker een hele tijd bezig houden.

Als je de nieuwe spelervaring niet wilt missen, gebruik dan zoals gewoonlijk onze prijsvergelijker om de goedkoopste Frostpunk 2 CD Keys te vinden en maak je klaar om het spel te ontdekken zodra het beschikbaar is.

40.70€
Frostpunk 2
Frostpunk 2
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief