Baldur's Gate III komt niet dit jaar

Baldur's Gate III komt niet dit jaar

Het komt misschien niet als een verrassing voor al diegenen die Baldur's Gate III al op Early Access gekocht hebben, maar het lijkt erop dat er nog een lange weg te gaan is voor de ontwikkeling ervan. Dit feit is bevestigd door Larian Studios oprichter Swen Vincke in een interview met Gamespot, waarin hij verklaarde dat ze mikken op een release in 2022. Baldur's Gate III werd een van de meest geanticipeerde rollenspellen sinds lang voor het in Early Access beschikbaar was, en het overschreed al snel de één miljoen verkochte exemplaren op Steam, slechts een paar dagen daarna. Het vervolg op de populaire RPG serie Baldur's Gate beloofde een spectaculair spel te worden dat het genre terug zou brengen naar zijn wortels, maar ook een ongekend niveau van interactieve gameplay en een epische verhaallijn zou bevatten.

 

 

Van dat alles kregen we het bewijs toen voor het eerst Baldur's Gate III gameplay in een video werd getoond. De personages kunnen acties uitvoeren die veel complexer en gedetailleerder zijn dan die we in andere RPG's gewend zijn. Vijanden van kliffen duwen of op nieuwe en creatieve manieren met de elementen in het scenario omgaan zijn daar maar een paar voorbeelden van. Larian Studios heeft het systeem dat Divinity: Original Sin II zo populair maakte om een unieke ervaring te leveren. Ook Baldur's Gate III plaatst je midden in een Mindflayer invasie van de beroemde stad die naam geeft aan het spel, en je begint je avontuur besmet met een parasiet die je in een van die gruwelen zal veranderen als je geen geneesmiddel vindt. Dit markeert het begin van een episch avontuur dat veel spelers al hebben kunnen beleven dankzij Early Access.

De laatste Baldur's Gate III update kwam al in februari en onthulde een van de karakterklassen in het spel, de Druïde. Als tovenaars, gedaanteverwisselaars en verdedigers van de natuur, wenden druïden ongelooflijke krachten aan en zijn ze favoriet bij de fans van Dungeons and Dragons, en Larian heeft de spijker op z'n kop geslagen met het ontwerp. We verwachten dat er in de komende maanden meer klassen en updates voor Baldur's Gate III komen, en hopen dat de ontwikkelaars er zo lang over doen als nodig is om het spel echt onvergetelijk te maken.

 

 

Duik in de intense wereld van Helldivers 2, waar chaos en samenwerking elke strijd bepalen. Ben je klaar voor intense gevechten en samenwerking voor de overleving van de mensheid? De oorlog wacht.
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief