BG PPC IG EN
 
 

Borderlands 3 krijgt crossplay, bijna

Borderlands 3 krijgt crossplay, bijna

Je zou denken dat Gearbox een ontwikkelaar is die groot genoeg is en dat Borderlands 3 een populair genoeg spel is om buiten de interne oorlog tussen de grote videogame bedrijven gelaten te worden. Anderhalf jaar na de release wordt het tijd dat het spel zou krijgen wat in veel andere spellen gebruikelijk lijkt te zijn, namelijk crossplay tussen platforms. Hoewel multiplayer niet de hoofdmoot uitmaakt van Borderlands 3 omdat het een zeer complete single-player campagne bevat, is de mogelijkheid om het spel met andere vrienden te delen altijd welkom en opent het heel wat gameplay mogelijkheden. Daarom werd de aankondiging van Randy Pitchford, die onthulde dat een komende patch crossplay ondersteuning zou toevoegen "voor alle platforms", door de spelers met vreugde ontvangen. Helaas is dat niet het volledige verhaal.

 

 

Zoals Pitchford's tweet onthult, heeft uitgever 2K Games gevraagd de crossplay ondersteuning voor PlayStation consoles te verwijderen. Sony is nog steeds een beetje te koppig om PlayStation spelers het plezier te laten delen met anderen van verschillende platforms als het om grote spellen gaat, vooral als ze hun deel van de koek niet krijgen. Het meest directe gevolg daarvan is dat ze nu te maken krijgen met heel wat ontevreden spelers door een beleid dat een paar jaar geleden begon. Het heeft niet echt veel zin, want er zijn nogal wat kleinere spellen met crossplay op alle platforms, ook op de PlayStation consoles. Is het dan een kwestie van de populariteit van het spel?

 

 

Gearbox president en CEO Randy Pitchford heeft hierover geen nadere bijzonderheden gegeven. Daarom kunnen we alleen maar speculeren over de redenen achter dit alles. De enige waarheid is dat crossplay op een gegeven moment naar Borderlands 3 komt, dus als je het spel op een ander platform dan een PlayStation 4 of PlayStation 5 speelt, zul je het plezier met je vrienden kunnen delen in de multiplayer modus.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief