Eneba COM
 
 

Cyberpunk 2077 extra inhoud wordt vertraagd

Cyberpunk 2077 extra inhoud wordt vertraagd

Hoewel het een van de grootste lanceringen in het verhaal van videogames is geworden, is Cyberpunk 2077 aangekomen met veel zorgen en klachten als gevolg van de huidige staat van het spel. De prestaties op consoles, vooral op PlayStation 4 en Xbox One, laten veel te wensen over en het is vrij ver verwijderd van wat de spelers verwachtten. Als je daarbij optelt dat er geen specifieke versie van Cyberpunk 2077 voor next-gen consoles bestaat en je het spel moet spelen via achterwaartse compatibiliteit op PlayStation 5 en Xbox Series X/S, eindig je met een groot probleem in je handen. Cyberpunk 2077 heeft last van bugs die zelfs de PC-versie beïnvloeden en ook al is CD Projekt Red behoorlijk druk bezig geweest met het oplossen ervan sinds het spel is uitgebracht, er is nog steeds veel werk aan de winkel. Deze situatie heeft op alle niveaus tot grote bezorgdheid geleid en CD Projekt mede-oprichter Marcin Iwiński heeft de zaak in een video behandeld waarin hij probeert uit te leggen wat de redenen zijn die tot deze situatie hebben geleid.

 

 

Hij verontschuldigt zich en erkent dat ze de taak hebben onderschat om "het spel er op de PC's episch uit te laten zien en het vervolgens aan te passen aan consoles - vooral oude gens". Het is bewezen dat het proces veel meer tijd nodig had dan ze investeerden, ook al hebben ze in de laatste weken van de ontwikkeling vooruitgang geboekt op dat gebied. Afgezien van de vraag of ze Cyberpunk 2077 al dan niet in de huidige staat hadden moeten uitbrengen, waarvan het antwoord meer dan duidelijk zou moeten zijn voor een meerderheid van de systeemspelers, is er de vraag hoe ze van plan zijn om het te repareren. Iwiński werpt daar wat licht op door de Cyberpunk 2077 roadmap voor 2021 te onthullen.

 

 

Zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien, zal CD Projekt Red zich het hele jaar door richten op het repareren van bugs en het verbeteren van de prestaties van alle platformen. De eerste patch zou over ongeveer tien dagen moeten arriveren, maar er zijn geen details over de inhoud ervan verstrekt. De ontwikkelaars lijken er alles aan te doen om hun spel zo snel mogelijk te repareren, maar ze zullen er ongetwijfeld een prijs voor moeten betalen. In dit geval zal de extra content die kort na de release van Cyberpunk 2077 beschikbaar zou moeten zijn, worden uitgesteld totdat de problemen goed zijn opgelost.

Gezien de huidige situatie van Cyberpunk 2077 lijkt de door CD Projekt Red gekozen weg logischer, maar het is nog maar de vraag hoe de spelers deze zullen ontvangen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief