Darkest Dungeon II heeft zojuist een nieuwe gratis spelmodus aangekondigd

Darkest Dungeon II heeft zojuist een nieuwe gratis spelmodus aangekondigd

Onder de titels die bekend staan om hun onvergeeflijke aard, komen er een paar in me op. Sommigen denken misschien aan Elden Ring vanwege de veeleisende gameplay, die veel vaardigheden en reflexen vereist. Anderen noemen misschien indiejuweeltjes als Fear and Hunger, bekend om de oneerlijke gevechtssystemen die spelers dwingen om op hun verstand en vindingrijkheid te vertrouwen om verder te komen. Maar bovenaan veel lijsten staat waarschijnlijk Darkest Dungeon II. Dit spel gebruikt zijn gameplaymechanieken op meesterlijke wijze om een beklemmende sfeervolle wereld te creëren waarin elke beslissing zwaar op de speler drukt.

Darkest Dungeon II is het vervolg op het originele Darkest Dungeon; een Roguelike RPG ontwikkeld en uitgegeven door Red Hook Studios. Darkest Dungeon II werd in oktober 2021 in early access uitgebracht op het Windows besturingssysteem, en de volledige versie verscheen in mei 2023. Pas onlangs is er een trailer onthuld voor een compleet nieuwe modus in Darkest Dungeon II:

 

 

Darkest Dungeon II bevat een turn-based RPG met strategische gameplay. Het spel heeft meerdere personages, elk met hun eigen unieke vaardigheden en kracht. De speler kan deze personages uitrusten met snuisterijen en gevechtsvoorwerpen en ze vervolgens meenemen in de strijd. De speler commandeert een postkoets om door de wereld van het spel te trekken. Het interessante aan Darkest Dungeon II is dat naarmate je personages vorderen in het spel, het stressniveau van je personages toeneemt. Als ze te veel stress hebben, zal dit negatieve gevolgen hebben tijdens gevechten, zoals een enorme afname van de gezondheid en het krijgen van negatieve eigenschappen. Een hoog stressniveau heeft ook invloed op de perks en vaardigheden van je personage op basis van hun relatie met een ander personage. Het spel bevat heel veel keuzes die je kunt maken, het is aan jou om je groep en middelen te beheren om verder te komen in het spel, het is onvergeeflijk maar ook zo verslavend.

Kingdoms is een speltype waarin je tegen de klok moet racen om een monsterlijke bedreiging te vinden en te verslaan voordat deze het koninkrijk vernietigt. Je moet reizen, grondstoffen verzamelen en vechten om deze bedreiging te verslaan terwijl je een netwerk van veilige herbergen verdedigt. Deze DLC is gratis voor alle Darkest Dungeon II spelers en je krijgt ook drie nieuwe monsterfacties: De Coven, Beastmen en Crimson Courtiers. Kingdoms kan onafhankelijk van de oorspronkelijke "Confessions"-campagne worden gespeeld.

Nu is het tijd om je te wagen in de diepten van de afgrond die kerker heet en je keuzes en vastberadenheid te testen. Zoals altijd is onze prijsvergelijker de beste manier om Darkest Dungeon II voor de beste prijs te kopen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief