Darkest Dungeon II verschijnt deze maand ook op Xbox consoles

Darkest Dungeon II verschijnt deze maand ook op Xbox consoles

Darkest Dungeon II is het vervolg op de legendarische dungeon crawler roguelike van Red Hook Studios. Qua gameplay verschilt Darkest Dungeon II aanzienlijk van zijn voorganger, want je groep gaat op een uitdagende expeditie door onontgonnen gebieden om een angstaanjagende eindbaas te verslaan. Willekeurige ontmoetingen, veel nieuwe vijanden, de klassieke moraalmechanica en veel nieuwigheden en voordelen om vrij te spelen tijdens het spelen zijn toevoegingen die het nieuwe spel een aantrekkelijke optie maken voor de fans van de eerste Darkest Dungeon. Het spel behoudt de essentie van het origineel als het gaat om turn-based gevechtsmechanieken, maar introduceert nieuwe specialisaties voor elke klasse die hun rol kunnen veranderen en een nieuwe laag strategie aan je avontuur kunnen toevoegen. Met al deze functies werd Darkest Dungeon II al snel een hit toen het uitkwam op PC, en het zal binnenkort ook op alle grote consoles verschijnen.

Ook op Xbox

Een paar maanden geleden onthulde ontwikkelaar Red Hook Studios zijn plannen om Darkest Dungeon II uit te brengen op PlayStation 5 en Nintendo Switch. Er werd toen niets gezegd over Xbox consoles, maar nu de releasedatum van het spel op die consoles nadert, heeft de studio ook bevestigd dat er op dezelfde datum als de andere twee ook een port van het spel voor Xbox consoles zal verschijnen. De aankondiging werd gisteren gedaan en ging vergezeld van een video die je hieronder kunt bekijken.

 

 

Zoals je waarschijnlijk weet als je fan bent van de Darkest Dungeon-serie, is er DLC beschikbaar voor Darkest Dungeon II. The Binding Blade bevat twee nieuwe helden, een rondzwervende eindbaas en speciale questlines voor het spel. Het zal op dezelfde datum ook beschikbaar zijn op alle grote consoles, maar je zult het apart moeten kopen. Het is zeker de moeite waard als je van het spel houdt, want het voegt meer strategische opties en mogelijke combo's toe waarmee je een voordeel kunt behalen tegen bepaalde vijanden met specifieke groepssamenstellingen.

De beste bron van goedkope codes voor Darkest Dungeon II is onze prijsvergelijker. Breng er gerust een bezoekje aan als je van plan bent het spel te spelen en vergeet niet dat het originele Darkest Dungeon een plaatsje verdient in alle videogamebibliotheken als je het nog niet bezit.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief