Fans zijn woedend over de censuur van Stellar Blade

Fans zijn woedend over de censuur van Stellar Blade

Welke beslissingen de ontwikkelaars ook nemen voor Stellar Blade, ze lijken geen pauze te kunnen nemen van alle controverse die ze tegenkomen. Kort na de lanceringsdag van Stellar Blade leek alles op rolletjes te lopen, totdat Shift Up besloot om de eerste update van het spel te introduceren, waarbij de aandacht van spelers werd gevestigd op nieuwe censuurwijzigingen.

De klachten gaan voornamelijk over de kostuums van Eve in het spel. Velen hebben gemerkt dat na de eerste update van het spel sommige kostuums zijn veranderd op manieren die alleen kunnen worden opgemerkt door de originele, niet-geüpdatete versie te vergelijken met de huidige versie van het spel. De veranderingen zijn onder andere dat sommige kostuums, zoals de “Holiday Rabbit” outfit, nu zwarte lingerie rond de borst van het personage hebben, terwijl dit in de originele versie niet aanwezig was. Voor andere outfits, zoals de Moutan Pioenroos, lijken er echter speculaties onder internetgebruikers te zijn dat er ook zwarte kousen aan het personage zijn toegevoegd, maar dit lijkt een gefotoshopte afbeelding te zijn. Daarnaast zijn sommige gewelddadige elementen en gore verminderd na de update.

Het aanbrengen van veranderingen of het censureren van inhoud in een game-update is niet ongewoon in de gamesmarkt, want Final Fantasy VII Remake onderging ook censuur om de zwemkleding van Tifa en Aerith te “bedekken” door stof aan hun kleding toe te voegen. Deze keer is de verontwaardiging van de spelers echter nog groter omdat Shift Up eerder had verklaard dat ze geen censuurupdates in het spel zouden introduceren, waardoor veel spelers dit als valse reclame beschouwen en geld terugvragen om het product terug te sturen en hun geld terug te krijgen.

Het antwoord van de directeur van Stellar Blade

Hyung-Tae Kim, directeur van Stellar Blade, heeft besloten om deze kritiek frontaal aan te pakken. Hij legde uit dat de recente update inderdaad de definitieve ontwerpbeslissing was voor de kostuums in het spel die zijn team spelers wilde laten zien, niet beïnvloed door enige censuur. Ze begrijpen dat dit antwoord alleen de fans misschien niet tevreden zal stellen, dus voeren ze momenteel intern overleg over de kwestie. Mogelijk zien we binnenkort een beslissing om de update terug te draaien naar de oorspronkelijke versie.

"Understandably, we also recognize this issue. However, the final costume that we wanted to show you is indeed the costume in version 1.0.0.2. I want to clarify that is our final product. However, I know this answer is not enough to convince our users. There is an internal discussion ongoing regarding this, so I think we’ll have a chance to answer it soon." legde Hyung-Tae Kim uit.

Op dit moment lijkt het erop dat Playstation Support verzoeken voor restitutie van Stellar Blade accepteert als je valse reclame als reden opgeeft, wat goed nieuws is voor degenen die hun geld terug willen. Tot nu toe hebben Shift Up of Sony nog niet gereageerd op de reactie van de community.

Afgezien van deze controverse lijken spelers heel tevreden over de gameplay van Stellar Blade, met het spel dat momenteel een 82 krijgt op Metacritic en een 9,1 gebruikersscore. Dus als je de gameplay van Stellar Blade wilt ervaren, vooral de snelle en uitdagende gevechten, gebruik dan onze prijsvergelijker voor de beste aanbiedingen voor Stellar Blade codes.

  • Categorieën : Actie , Avontuur
  • Uitgever : Sony Interactive Entertainment
  • Ontwikkelaar : SHIFT UP Corporation
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 26 april 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief