You are here
We also support
 
 
 
 

FIFA 22 kan het laatste spel in de serie zijn

FIFA 22 kan het laatste spel in de serie zijn
NEWS 14 okt. 2021 12:00

Electronic Arts heeft het moeilijk om met FIFA een deal te sluiten voor de rechten van hun populaire sportvideospel serie. De huidige deal loopt af in 2022, en recente berichten onthullen dat FIFA "meer dan het dubbele" vraagt om de licentie te verlengen. FIFA 22 zou niet in gevaar zijn, maar het kan wel het laatste deel van de serie zoals we die kennen worden als ze niet snel een overeenkomst sluiten. De onderhandelingen zijn al een tijdje aan de gang, en zijn nu vastgelopen. EA Sports heeft meer geld geboden en wilde rechten om extra manieren te onderzoeken om inkomsten te krijgen, zoals digitale producten of toernooien, maar het lijkt erop dat FIFA deze rechten zou willen behouden. 

 

 

Intussen heeft Electronic Arts het handelsmerk EA Sports FC geregistreerd, wat een goede hint kan zijn over de toekomstige naam van de populaire sportreeks na FIFA 22. Het is nog maar de vraag wat voor effect dit zal hebben op de fans, die nu al veel geld uitgeven aan Ultimate Team. Stel dat EA Sports er niet in slaagt een overeenkomst te sluiten. In dat geval zullen de spelers misschien niet langer kunnen genieten van de spanning van het spelen in de officiële competities, en het kan zich zelfs uitstrekken tot nationale teams of sommige van de fan-favoriete teams en spelers over de hele wereld. Konami doet het inderdaad vrij goed met de PES serie ondanks het feit dat ze de rechten niet bezitten, maar ze zitten nog midden in een enorme verandering door over te stappen op een free-to-play monetization model voor eFootball. Een derde gegadigde kan opduiken en een overeenkomst voor de rechten met FIFA sluiten, maar het is onwaarschijnlijk dat dit gebeurt vanwege het enorme bedrag dat ervoor nodig is.

Over een paar maanden zullen we de definitieve uitkomst weten, maar al deze controverse betekent niet dat je niet moet stoppen met genieten van FIFA 22. Het biedt een van de beste voetbalervaringen in het genre, met tal van functies die de simulatie zo echt maken als het maar kan. Je kunt onze prijsvergelijker bezoeken om FIFA 22 tegen de beste prijs te vinden en vandaag nog beginnen te spelen.

  • Fyra Frost

    From the days of MTG tournaments coverage to all things gaming, I am interested in the latest games and gadgets, because a girl never can have enough of them!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen ×

antwoord answering the message of

500 karakters over

Rewards event evil west
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief