Aankondiging FIFA 22 veroorzaakt een enorme tegenreactie

Aankondiging FIFA 22 veroorzaakt een enorme tegenreactie

Gisteren vertelden we je over de aankondiging vanFIFA 22, die afgelopen weekend plaatsvond. Het spel moet een van de belangrijkste sportspellen van het jaar worden, want het biedt de spelers de meest realistische voetbalsimulatie, maar EA's beslissingen over de lancering ervan vallen niet in goede aarde. Zoals we gisteren uitlegden, zal alleen de FIFA 22 versie op PlayStation 5 en Xbox Series X/S alle mogelijkheden van het spel bevatten. Wie het spel op de PC, Xbox One, of PlayStation 4 speelt, zal genieten van een versie van het spel die een van de spannendste toevoegingen aan de serie dit jaar niet zal hebben: HyperMotion.

Het is gemakkelijk te begrijpen dat de oude consoles een andere versie van FIFA 22 moeten hebben vanwege technische beperkingen, maar hoe zit het met de PC? Er zijn al heel wat spelers die klagen over EA's beslissing in deze kwestie, en het is momenteel een heet hangijzer in de sociale media. Uitvoerend producent Aaron McHardy pakte deze kwestie vrij snel aan en verklaarde dat de reden achter deze keuze is dat ze het spel voor zo veel mogelijk mensen op de PC toegankelijk willen maken en dat deze versie de eisen om het spel te spelen laag houdt.

 

 

Of de verklaring de fans nu weet te kalmeren of niet, EA lijkt niet bereid hen een andere mogelijkheid te bieden dan het spel op next-gen consoles te spelen als ze van alle mogelijkheden gebruik willen maken. En daar lijkt nog een probleem mee te zijn. Het blijkt dat je alleen met de Ultimate Edition van FIFA 22 kunt profiteren van Dual Entitlement, waarmee je je exemplaar van FIFA 22 zonder extra kosten kunt upgraden van de PlayStation 4 naar de PlayStation 5, of van de Xbox One naar de Xbox Series X|S. Omdat de Ultimate Edition van het spel duurder is, vraagt EA je virtueel voor een upgrade die vorig jaar gratis was. 

Het is de moeite waard te bedenken dat EA in het verleden al een nogal onaangename ervaring had in de omgang met de fans in het geval van Star Wars Battlefront II, en ze moeten heel voorzichtig te werk gaan als ze niet willen dat deze zaak escaleert in iets dat net zo erg is als wat er toen gebeurde.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

1.71€
FIFA 22
FIFA 22
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief