Eneba COM
 
 

FIFA 23 neemt afscheid met een knal

FIFA 23 neemt afscheid met een knal

Het is bekend dat de FIFA-serie wereldwijd een van de populairste sportsimulatieseries is. Hij is nog groter geworden sinds PES besloot zijn geldmodel te veranderen en gratis te gaan spelen. Nu EA de meeste licenties voor teams en competities probeert te bemachtigen, heeft de jaarlijkse uitgave van een nieuw FIFA-spel de aandacht van de meeste fans. Natuurlijk wordt die populariteit altijd ondersteund door de sterkste simulatie en de vele verbeteringen en functies. FIFA 23 is het hoogtepunt van dat proces, en het zal het einde betekenen van de serie zoals we die kennen, omdat Electronic Arts er niet in slaagde zijn contract met FIFA te verlengen. 

Vanaf volgend jaar is FIFA, EA Sports FC en we moeten nog ontdekken wat voor nieuwigheden deze verandering de franchise zal brengen, afgezien van de naamsverandering. Maar als iemand dacht dat zo'n wijziging de spelers van FIFA 23 zou wegjagen, dan heeft EA zojuist het tegendeel bewezen. In feite bevestigen de cijfers die tijdens het laatste financiële rapport werden onthuld dat FIFA 23 zijn voorganger heeft verpulverd als het gaat om het aantal verkochte exemplaren. In de zes maanden sinds de lancering heeft FIFA 23 meer exemplaren verkocht dan FIFA 22 in zijn hele geschiedenis. 

 

 

Hoe zit het met de toekomst?

Hoewel dit misschien niet als een al te grote verrassing komt na de spectaculaire release van het spel, bevestigt het dat de serie populairder is dan ooit. Als EA zijn kaarten goed uitspeelt, zou EA Sports FC een heel mooie toekomst tegemoet kunnen gaan, want de ontwikkelaars van FIFA hoeven alleen maar te blijven doen waar ze goed in zijn. Er zijn echter enkele zorgen. Zal FIFA een move maken voor iemand anders om een spel met zijn licentie uit te brengen? Zal dat gevolgen hebben voor de lancering van EA Sports FC? Nou, het valt niet te ontkennen dat EA veel ervaring heeft met het ontwikkelen van de beste voetbalsimulatiespellen, en dat weegt zwaar bij elke vergelijking. We zullen nog even moeten wachten op de antwoorden.

Ondertussen, als je op zoek bent naar de meest realistische en spannende voetbalsimulatie, kun je de beste deals voor FIFA 23 codes vinden met onze prijsvergelijker.

12.26€
FIFA 23
FIFA 23
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief