Kinguin HP
 
 

FIFA 23 legt de nadruk op realisme in nieuwe gameplay video

FIFA 23 legt de nadruk op realisme in nieuwe gameplay video
NEWS28 jul. 2022 08:00

Na de onthulling van FIFA 23 brengt EA Sports het spel op de markt door pakketjes van de gameplay vrij te geven. De HyperMotion technologie, die debuteerde in FIFA 22, was een succes. En in FIFA 23 zullen de spelers de evolutie ervan meemaken: HyperMotion 2. EA Sports heeft een diepe duik in het nieuwe spel onthuld, met de nadruk op de gameplay, met een video van ruim 11 minuten. Dit jaar ligt de nadruk op realisme.

Om het machinaal leren in de motion capture voor het spel verder te verbeteren, maakte het bedrijf twee hele echte voetbalwedstrijden in Zaragoza, Spanje. Een met vrouwen en een met mannen, om ook hun verschillen te registreren. Bovendien werden ook verschillende vaardigheidsoefeningen uitgevoerd. In totaal zullen er meer dan 6.000 animaties in het spel voorkomen.

 

 

Deze nieuwe bewegingen hebben enkele nieuwe functies mogelijk gemaakt die in de video worden belicht. Beginnend met Full Authentic Motion verbeterde EA Sports hoe teams zich gezamenlijk bewegen om aan te vallen of te verdedigen. 

Bovendien probeerde het bedrijf de 1×1 te verbeteren. Met de nieuwe Technical Dribbling, afgeleid van de ML-Flow (Machine Learning Flow) van vorig jaar, was het de bedoeling spelers de dribbelanimatie te laten afknippen als ze abrupt van richting veranderen, om de actie levensechter en persoonlijker te maken. Aan de kant van de verdedigers hebben we de ML-Jockey, die soepele, snelle zijwaartse bewegingen, step-ins, richtingsveranderingen en alle sluwheid mogelijk maakt die nodig is om de tegenpartij te blokkeren. 
 

Nieuwe bewegingen voor aanvallers en verdedigers in FIFA 2023

Iedereen klaagt veel over tempomisbruik in FIFA. Met de nieuwe functie zou dat minder vaak moeten voorkomen. Spelers zullen drie archetypes hebben: Explosief, Lenig, en Beheerst, en de versnellings- en snelheidskenmerken zullen daardoor bepaald worden. Het is interessant om te zien hoe de variaties het gedrag van de atleten beïnvloeden.

Opmerkelijk is het Samengestelde Balstoten, met een meer verfijnde afwerking, en het nieuwe Power Shot, een trap die tijd nodig heeft om op te laden en geheel handmatig is. Elk schot produceerde in de video een mooie hoorbare knal, waarvan ik hoop dat die ook in het spel te zien is.

Maar FIFA draait niet alleen om aanvallen. Als tegenmaatregel tegen het Power Shot hebben verdedigers de Hard Slide, een sliding die de bal ver weg schopt - of de knie van de speler. Ook de keepers zijn opnieuw ontworpen, met nieuwe animaties wat betreft realisme. Als het zicht van de keeper geblokkeerd wordt, duurt het langer voor hij reageert. Maar met voldoende voorbereidingstijd zal de verdediging sterker en stabieler zijn.

FIFA 23 verschijnt op 30 september op alle platforms. Als je niet op de bank wilt blijven zitten, kijk dan in onze prijsvergelijker voor de beste aanbiedingen voor FIFA 23 codes. Wees je ervan bewust dat bezitters van de Ultimate versie drie dagen voorsprong hebben om zich voor te bereiden op de grote competities.

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Van de berichtgeving over MTG-toernooien tot alles wat met gaming te maken heeft, ik ben geïnteresseerd in de nieuwste spellen en gadgets, want een meisje kan er nooit genoeg van hebben!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Reward Event Are you ready to travel to the Wizarding World in Hogwarts Legacy? - 62
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief