Funcom toont Dune: Awakening gameplaybeelde

Funcom toont Dune: Awakening gameplaybeelde

De mannen van Funcom hebben een talent voor het creëren van intense survivalervaringen gebaseerd op universums die voortkomen uit populaire romans. Ze deden het met Conan Exiles en ze doen het opnieuw met Dune: Awakening. Deze aankomende open-wereld survival MMO speelt zich af in het universum uit de roman van Frank Herbert en neemt spelers mee naar Arrakis in een uniek avontuur. Overleven in de met zand bedekte vlakte zal geen gemakkelijke taak zijn. Extreme weersomstandigheden, waaronder dodelijke zandstormen, gigantische wormen en een wrede oorlog tussen de verschillende Huizen die strijden om de controle over de productie van Spice en de onderdrukte inboorlingen van de uitgebuite planeet geven vorm aan een uniek scenario dat door de jaren heen verschillende films met groot succes heeft geïnspireerd. Nu heeft Funcom zijn best gedaan om het tot in detail weer te geven met behulp van Unreal Engine 5 graphics om de fans een spannend avontuur te bieden.

Welkom op Arrakis

Dune is in het verleden de bron geweest van andere spellen, maar die vallen allemaal binnen het strategiegenre, zoals Dune: Spice Wars, dat onlangs de fans in zijn ban hield met zijn spannende RTS-actie. Dune: Awakening laat je een enorme open wereld verkennen in een ander soort ervaring waarvan de eerste details zijn onthuld in een Dune Direct stream. Soe Gschwind presenteerde een stream vol spectaculaire beelden van het spel en onthulde dat Dune: Awakening er een stuk beter uitziet dan velen hadden verwacht.

Tot nu toe was Dune: Awakening niet meer dan een hoop CGI-beelden, maar de nieuwste video biedt een eerste blik op de gameplay, al zijn het maar kleine fragmenten. Het is in ieder geval goed genoeg om te zien dat Funcom erin geslaagd is om Arrakis na te bouwen en het een nieuwe sfeer te geven waardoor fans zich zullen haasten om zich in het spel te storten zodra het beschikbaar is.

 

 

De video onthult ook veel details over de in-game mechanica van Dune: Awakening, waaronder spannende overlevingsmechanieken met als kern het gebrek aan water, player-versus-player gevechten in de woestijn en een crafting systeem waarbij verhandelbare blauwdrukken zeer gewild zullen zijn bij alle spelers zijn slechts enkele hoogtepunten van de nieuwe MMO. Er zijn echter nog veel dingen te weten over Dune: Awakening, en we kunnen alleen maar hopen dat de video slechts het begin is van een beter communicatieproces met de community dat vooraf zal gaan aan de komst van het spel.

Er is nog geen officiële releasedatum voor Dune: Awakening, maar het spel geeft al erg goede vibes af aan iedereen die Arrakis wil verkennen in een episch avontuur. Als er iets is dat is toegestaan, dan is het wel dat de beste aanbiedingen om Dune: Awakening beschikbaar zullen zijn met onze prijsvergelijker zodra ze beschikbaar zijn.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief