Ghost of Tsushima krijgt beperkingen voor crossplay op PC

Ghost of Tsushima krijgt beperkingen voor crossplay op PC

De recente controverse over Helldivers 2 en de PSN-accountvereiste voor Steam-spelers heeft ook gevolgen voor andere games. De PC-versie van Ghost of Tsushima is het slachtoffer van de neveneffecten, omdat ontwikkelaar Nixxes gedwongen is te reageren om een soortgelijke situatie te voorkomen. Het epische avonturenspel dat zich afspeelt op een klein Japans eiland is binnenkort beschikbaar voor PC-spelers en er is een grote community die wacht om zich in het verhaal te storten. Ghost of Tsushima Director's Cut bevat echter ook een multiplayermodus genaamd Legends en daar zit het probleem. Oorspronkelijk hadden spelers een PSN-account nodig om mee te kunnen doen aan de multiplayer-ervaring van het spel, maar Nixxes heeft ervoor gekozen om dat op een slimme manier te veranderen om harige situaties te voorkomen.

Een "bèta" is de oplossing

In een publicatie via X heeft Nixxes bevestigd dat Ghost of Tsushima Director's Cut de coöp multiplayermodus Legends bevat. Deze bevat crossplay tussen PlayStation-platforms en PC. Dit is nu echter een bètafunctie en je hebt een PSN-account nodig om de ervaring te delen met consolegamers als je het spel op pc speelt.

"At launch, cross-play on Legends Mode will be in beta. Cross-play between PS4 consoles, PS5 consoles, and PC is supported when starting a game session by inviting friends on PlayStation Network."

"As previously announced, Legends co-op multiplayer mode will include cross-play between players on PS4 consoles, PS5 consoles and PC. Legends will be functional on PC at launch, but you won't be automatically matched with players on different platforms. Cross-play will launch in beta, meaning you can try it out by inviting your PlayStation Network friends."

 

 

De studio heeft niets onthuld over de toekomst van deze "bèta", maar degenen die Ghost of Tsushima Director's Cut op de PC willen spelen weten er in ieder geval van voordat het spel wordt uitgebracht en ze kunnen altijd door de campagne van het spel spelen en met andere spelers op hetzelfde platform als ze ervoor kiezen om geen PSN-account te gebruiken.

Hoe dan ook, Ghost of Tsushima Director's Cut komt morgen uit op PC en je kunt de systeemeisen hier bekijken. Vergeet niet dat de beste kortingen op Ghost of Tsushima CD keys al beschikbaar zijn met onze prijsvergelijker.

  • Officiële website : Ghost of Tsushima
  • Categorieën : Actie , Avontuur
  • Uitgever : Sony Interactive Entertainment
  • Ontwikkelaar : Sucker Punch Productions
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 16 mei 2024
  •     PS4 : 17 juli 2020
  •     PS5 : 20 augustus 2021
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief