Eneba COM
 
 

Larian bevestigt Baldur's Gate III release op Xbox voor 2023

Larian bevestigt Baldur's Gate III release op Xbox voor 2023

Larian wil Baldur's Gate III zo snel mogelijk op Xbox consoles uitbrengen. Het enorme succes van het spel zal zeker gevolgen hebben, vooral voor de studio's die in de toekomst een RPG-avontuur willen lanceren. Van het verhaal tot de vrijheid van de speler, het nieuwste deel in de iconische RPG-serie overtreft alle verwachtingen en de lancering van het spel op de consoles van Microsoft zal de studio een flinke smak geld opleveren. Helaas is het ontwikkelen van een Xbox-port voor het spel ingewikkelder gebleken dan verwacht.

 

 

Een paar weken geleden gaf Larian toe dat het maken van de Xbox Series X versie van Baldur's Gate III geen groot probleem voor ze was, maar de versie voor de Xbox Series S was iets heel anders. Voldoen aan Microsofts eisen voor deze versie was te ingewikkeld vanwege de split-screen co-op modus en het zou de release van beide versies lang kunnen vertragen. Maar het blijkt dat de cijfers van Baldur's Gate III op de PC Microsoft hebben gedwongen om zijn standpunt te herzien. Beide partijen zijn tot een overeenkomst gekomen om het spel dit jaar op Xbox consoles uit te brengen.

Een paar weken geleden gaf Larian toe dat het maken van de Xbox Series X-versie van Baldur's Gate III geen groot probleem voor ze was, maar de versie voor de Xbox Series S was een heel ander verhaal. Voldoen aan Microsofts eisen voor deze versie was te ingewikkeld vanwege de split-screen co-op modus en het zou de release van beide versies lang kunnen vertragen. Maar het blijkt dat de cijfers van Baldur's Gate III op de PC Microsoft hebben gedwongen om zijn standpunt te herzien. Beide partijen zijn tot een overeenkomst gekomen om het spel dit jaar op Xbox consoles uit te brengen.

De CEO en oprichter van Larian Studios, Swen Vincke, bevestigde het nieuws via Twitter.

"Super happy to confirm that after meeting yesterday, we’ve found a solution that allows us to bring Baldur’s Gate 3 to Xbox players this year, something we’ve been working towards for quite some time."

"All improvements will be there, with split-screen coop on Series X. Series S will not feature split-screen coop, but will also include cross-save progression between Steam and Xbox Series."

Met de release van Baldur's Gate III voor PlayStation 5 om de hoek, moesten ze iets bedenken om de hype-trein niet te missen. Xbox spelers zullen het spel eerder kunnen spelen dan ze hadden verwacht, en de beste prijzen om een Baldur's Gate III Xbox key te bemachtigen vind je bij onze prijsvergelijker voordat het zover is.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief