Eneba COM
 
 

Larian pakt giftigheid over mod-ondersteuning voor Baldur's Gate III aan

Larian pakt giftigheid over mod-ondersteuning voor Baldur's Gate III aan

Een paar dagen geleden onthulde Larian Studios dat het nog steeds werkt aan het verbeteren van Baldur's Gate III. Het beste spel dat de afgelopen jaren is uitgebracht, blijft awards verzamelen, maar de studio is nog steeds gefocust op het verbeteren van de gameplay-ervaring. Larian heeft bevestigd dat het werkt aan het toevoegen van officiële cross-platform mod ondersteuning aan het spel en de aankondiging werd met vreugde ontvangen door de community. Er is momenteel een breed scala aan mods beschikbaar voor Baldur's Gate III en veel daarvan zijn erg populair onder de spelers, vooral degenen die graag genieten van een wat ander avontuur. Maar elke keer als het spel een patch krijgt, wat niet zo ongewoon is omdat Larian het blijft verbeteren, raken veel van deze mods verouderd. De senior community strateeg van Larian, WombatMedic, heeft dit onlangs aan de orde gesteld:

"We want to continue making sure you're getting the best possible experience, which is why we frequently patch the game, although this does inevitably mean that each new patch or hotfix has the potential to become incompatible with your favourite mods. We know this sucks, we know you want to play with mods, and we want to make this right".

"We want the very best for you, which includes establishing a pipeline that lets mod authors release their mods across different platforms. Together with the platform holders, we are working on making this a reality, and are forming a team to support mod curation."

Een tijdige waarschuwing

Het lijkt erop dat sommige mensen niet blij zijn met hoe het mod support proces voor Baldur's Gate III verloopt en ze zijn niet verlegen geweest om dit te uiten en zelfs enkele lijnen te overschrijden die niet overschreden zouden moeten worden. Larian Studios' director of publishing Michael Douse heeft deze ernstige zaak aangepakt met een waarschuwing via een publicatie op X waarin hij vraagt om te stoppen met allerlei giftig gedrag en bedreigingen tegen ontwikkelaars en community teams over mod support. Dit probleem is geëscaleerd op Larian's discord en de studio heeft besloten het aan te pakken om een goede communicatie tussen alle onderdelen te behouden.

 

 

Hoe hard sommige mensen ook klagen over patches die mods voor Baldur's Gate III afbreken, de studio is vastbesloten om modondersteuning toe te voegen op haar voorwaarden. Het kost tijd om het goed te doen, omdat de ondersteuning veel elementen van het spel zal omvatten. Eindigen met een halfbakken implementatie van een slecht getest systeem zal ook grote problemen veroorzaken en Larian kiest niet voor die weg.

Afgezien van de controverse blijft Baldur's Gate III de beste RPG aller tijden en elke patch die tot nu toe is uitgebracht heeft het spel alleen maar verbeterd. Als je twijfels hebt, kun je onze prijsvergelijker gebruiken om een goedkope Baldur's Gate III spelcode te kopen voor het platform van je keuze en het spel zelf uitproberen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief