Instant Gaming EU
 
 

Baldur's Gate 3 is het spel van het jaar 2023

Baldur's Gate 3 is het spel van het jaar 2023

De belangrijkste ceremonie van het jaar in de wereld van videogames werd gisteravond gehouden. De Game Awards 2023 was een spannend evenement dat ons de Game of the Year bracht, de meest begeerde prijs onder alle categorieën. Dit jaar zat vol geweldige games en de beslissing was best moeilijk, zowel bij het kiezen van de genomineerden als de winnaar. Uiteindelijk kwam Baldur's Gate III als winnaar uit de bus en hielden de mensen van Larian Studios met Swen Vincke gekleed in een glimmend borstschild de prijs in hun handen.

Een welverdiende prijs

Het wil niet zeggen dat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Marvel's Spider-Man 2, Alan Wake 2, Resident Evil 4 en Super Mario Bros. Wonder geen geweldige spellen zijn, maar Baldur's Gate III was in meerderheid de favoriet. De creatie van Larian Studios won verschillende prijzen, waaronder Spel van het Jaar, Beste Community Support, Beste RPG en Beste Multiplayer Spel. Het spel werd ook door de spelers gekozen als hun favoriete spel van 2023 en kreeg de Players Voice award, en Neil Newbon kreeg de Best Performance award voor zijn rol als de nu iconische vampier Astarion in Baldur's Gate III.

Het veiligstellen van de GOTY voor Baldur's Gate III is een belangrijke prestatie voor Larian Studios, maar het komt ook met een grote verantwoordelijkheid. De verwachtingen van elk spel dat ze in de toekomst uitbrengen zullen torenhoog zijn, en het zal een harde klap krijgen als het daar niet aan voldoet. Iets soortgelijks gebeurde met CD Projekt Red met de mislukte release van Cyberpunk 2077 na het enorme succes van The Witcher 3: The Wild Hunt. Gelukkig heeft de Poolse studio laten zien dat het mogelijk is om daarvan te herstellen, en Cyberpunk 2077 kreeg gisteren zelfs de Best Ongoing Game award.

 

 

Het zal erg interessant zijn om te zien hoe Larian naar zijn toekomst kijkt. Krijgt Baldur's Gate III eindelijk een uitbreiding of gaat de studio zich op iets heel anders richten? Totdat we antwoord hebben op die vragen, raden we je ten zeerste aan om onze prijsvergelijker te gebruiken om een Baldur's Gate III PC-sleutel te kopen en te genieten van het beste spel van het jaar.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief