Instant Gaming EU
 
 

Marvel's Avengers verkoopt geen XP boosts meer

Marvel's Avengers verkoopt geen XP boosts meer

Toen Crystal Dynamics aankondigde dat het mogelijk zou zijn XP Boosters voor echt geld te verwerven, zat dat veel Marvel's Avengers spelers niet lekker. Microtransacties zijn altijd een delicate zaak geweest in videospelletjes, vooral als je er dingen mee kunt kopen die je een soort voordeel geven ten opzichte van andere spelers. Het maakt niet uit of het voorwerpen zijn die je personage direct krachtiger maken, wat natuurlijk invloed heeft in een multiplayer omgeving, of voorwerpen die je extra ervaring schenken, zoals in dit geval. Beide hebben de neiging het spel te brandmerken als pay-to-win, wat in de meeste gevallen als negatief wordt ervaren, vooral door spelers die hun tijd en moeite al geïnvesteerd hebben in het levelen of verkrijgen van krachtige voorwerpen. 

Anderzijds blijken deze voorwerpen heel winstgevend voor de ontwikkelaar, want ze behoren om voor de hand liggende redenen tot de meest populaire in de winkel. Hero's Catalysts en Fragment Extractors verhogen de hoeveelheid ervaring en valuta die je tijdens het spelen van Marvel's Avengers krijgt en beïnvloeden dus aanzienlijk hoe snel je personage krachtiger wordt.

 

 

Het grote aantal klachten over Hero's Catalysts en Fragment Extractors die met echt geld te koop zijn in Marvel's Avengers is voldoende geweest om Crystal Dynamics en Square Enix te dwingen hun beleidswijziging over microtransacties te heroverwegen, althans wat betreft die twee specifieke voorwerpen, die in het spel duidelijk een voordeel geven aan spelers die ze kopen. Deze voorwerpen zullen nog wel in het spel zitten, maar alleen langs de gewone weg te verkrijgen zijn, niet uit de geldwinkel. De aankondiging werd gedaan via een tweet van het officiële Twitter-account van Marvel's Avengers.

 

 

De verandering zou genoeg moeten zijn om alle ontredderde spelers weer blij te maken, en Marvel's Avengers zal een van de favoriete spellen van Marvel's fans blijven. Het heeft nu wat extra concurrentie door de recente release van Marvel's Guardians of the Galaxy. Dat zou een andere reden kunnen zijn voor deze plotselinge verandering na nauwelijks een maand dat deze voorwerpen aan de geldwinkel werden toegevoegd. In elk geval kun je onze prijsvergelijker bezoeken om de beste aanbiedingen te vinden en Marvel's Avengers en Marvel's Guardians of the Galaxy tegen de beste prijs te kopen.

  • Officiële website : Marvel's Avengers
  • Categorieën : Actie , Avontuur
  • Uitgever : Crystal Dynamics
  • Ontwikkelaar : Crystal Dynamics
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 4 september 2020
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief