De System Shock remake krijgt eindelijk een vrouwelijke hoofdpersoon

De System Shock remake krijgt eindelijk een vrouwelijke hoofdpersoon

System Shock is een cult videogame franchise waarvan de delen tot de beste klassieke games in het genre behoren. Het originele System Shock kwam uit in 1994 en bood een spannende sciencefiction horrorervaring waarin spelers het opnamen tegen de vijandigheid van een gestoorde AI die de controle had over een ruimtestation. Later zou System Shock 2 het verhaal uitbreiden en nieuwe gameplay-mechanieken toevoegen. Intense FPS-mechanica, een beklemmende sfeer en een geweldig verhaal waren de elementen die de serie destijds tot favoriet van de fans maakten. Een remake van System Shock werd vorig jaar met groot succes uitgebracht en bracht de klassieker weer tot leven met moderne graphics en andere spannende nieuwigheden. Een aantal van de meest verwachte nieuwigheden die bij de lancering in het spel zouden zitten, zijn echter niet in de uiteindelijke versie terechtgekomen. Ontwikkelaar Nightdive Studios heeft een paar maanden meer nodig gehad om de ontwikkeling van deze nieuwe functies af te ronden, en ze komen volgende week in de grootste patch die tot nu toe voor de System Shock remake is uitgebracht.

 

 

Kies je geslacht

Zoals alle fans van System Shock weten, is de hoofdpersoon van het originele spel een man. Deze naamloze beveiligingshacker is degene die de kwade plannen van SHODAN moet dwarsbomen terwijl hij door de donkere gangen van Citadel Station navigeert. Nightdive Studios beloofde echter de mogelijkheid om een vrouwelijk personage te kiezen als hoofdpersoon van het spel. Deze functie wordt nu toegevoegd aan de komende patch, die op 11 april verschijnt.

De spannendste toevoeging aan System Shock die volgende week verschijnt, is echter een nieuw einde dat de studio heeft gemaakt om de teleurstelling te verzachten die het oorspronkelijke einde bij sommige spelers teweegbracht. In System Shock bereid je je het grootste deel van het spel voor op de krachtmeting met SHODAN, maar de uiteindelijke confrontatie is niet bepaald een episch gevecht vol actie. Het lijkt erop dat dit vanaf aanstaande donderdag zou kunnen veranderen.

System Shock is een van de beste remakes die in 2023 is uitgebracht en de aankomende patch lijkt genoeg reden om er nog eens een bezoekje aan te brengen. Als je de franchise nog niet hebt ontdekt, raden we je ten zeerste aan om onze prijsvergelijker te gebruiken om een System Shock CD-sleutel te bemachtigen en je klaar te maken voor een meeslepende cyberpunkervaring met horrortinten die zich afspeelt in een geïsoleerd ruimtestation in de diepten van de ruimte.

11.93€
System Shock
System Shock
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief