System Shock remake is de perfecte combinatie van moderne en klassieke kenmerken

System Shock remake is de perfecte combinatie van moderne en klassieke kenmerken

We zijn de laatste tijd gewend om veel remakes en reboots van klassieke videogames te zien. Een oud cultspel aantrekkelijk maken voor het publiek is geen gemakkelijke taak en er zijn genoeg manieren om zo'n uitdaging aan te gaan. Ontwikkelaar Nightdive Studios heeft de juiste formule gevonden voor de nieuwe System Shock, een remake van de actie-avonturentitel uit 1994, een veelgeprezen cultspel dat in verschillende halls of fame aanwezig is. 

Een klassieker wordt herboren

Het oorspronkelijke System Shock als basis hebben is even voordelig als lastig. Hoewel de enorme populariteit van het spel je de aandacht van het publiek gunt, is het leveren van eenzelfde soort ervaring behoorlijk moeilijk. Er zijn vele jaren verstreken en de wereld van de videospellen en de voorkeuren van de spelers zijn sterk veranderd. Daarom is het vinden van een evenwicht tussen nieuwigheden en de klassieke spelervaring behoorlijk lastig. De nieuwe System Shock biedt je het beste van beide werelden. Met gloednieuwe visuals in HD, een betere interface en een nieuwe soundtrack is het spel modern genoeg, maar behoudt het ook de geest van de klassieker. 

 

 

System Shock spelen voelt alsof je echt de Citadel verkent terwijl je onder de beklemmende blik van een almachtige SHODAN staat. Het is alsof je je beweegt door een doolhof van gangen en kamers vol puzzels, vallen en dodelijke vijanden. Je voelt je opgesloten in een sci-fi dungeon crawler waar je niet weet wat je achter elke hoek zult aantreffen, maar je wordt onder druk gezet om vooruit te komen omdat je geen enkele veilige plek kunt vinden. Nightdive heeft de sfeer van het oorspronkelijke spel weten te vangen en gebruikt om de ervaring naar een nieuw niveau te tillen.

Of je nu een oude fan van de serie bent of een nieuwkomer, System Shock is een avontuur dat ook in zijn nieuwe vorm memorabel blijft. het spel is al verkrijgbaar op de PC via Steam, GoG en Epic Games Store. Je kunt altijd een goedkope System Shock PC sleutel krijgen met onze prijsvergelijker.

11.93€
System Shock
System Shock
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief