Kinguin advent rest
 
 

Wacht niet op een uitbreiding voor Baldur's Gate III

Wacht niet op een uitbreiding voor Baldur's Gate III

Hoewel iedereen het succes van Baldur's Gate III zag aankomen, heeft de omvang ervan zelfs de makers verrast. Larian Studios, vertegenwoordigd door directeur Swen Vincke, heeft bevestigd dat ze niet hadden gerekend op zo'n groot aantal gelijktijdige spelers op Steam nadat het spel een jaar in Early Access was geweest. Ze gingen ervan uit dat degenen die het spel spelen langzaam de nieuwe episodes in de campagne zouden verkennen, omdat ze al verzadigd zouden zijn met het spel. Natuurlijk zijn ze heel blij dat de meerderheid van de mensen een uitstekende ervaring heeft, maar er is een vraag die opkomt in de hoofden van degenen die het spel al hebben uitgespeeld: wat is het volgende?

Heb je er nog niet genoeg van?

Baldur's Gate III biedt een vertakkende verhaallijn met talloze quests en extra paden die je kunt verkennen. Het Dungeons and Dragons regelsysteem dat het spel als basis gebruikt is bij veel spelers bekend, maar het bevat ook de sleutel tot het antwoord op de vraag over toekomstige Baldur's Gate III uitbreidingen. Op dit moment is de level cap in het spel 12, en zoals elke doorgewinterde D&D-speler weet, zijn de avonturen waartoe je na dat level toegang hebt van een andere orde. Er komt politiek bij kijken, de tegenstanders zijn veel sterker en de uitdagingen veel groter. Daarom zou het maken van een mogelijke uitbreiding voor Baldur's Gate III veel werk zijn, en Larian heeft al aangegeven dat het volgende project iets kleiners zou zijn.

 

 

Larian Studios' Swen Vincke heeft deze zaak geregeld in een interview met PC Gamer:

"I've learned in the past you need to be careful announcing things before they're ready, because sometimes you have to cancel them because they don't work out. We could work on an expansion and it could be boring, and we should stop working on it. Because if we would continue on something that's boring, we would then have to sell it to you, and then we'd have to say 'here's a boring thing, and we want you to buy it.' That would not be cool. So we have to have the freedom to experiment and do our stuff. And then when we're ready to announce it we will."

Gelukkig heeft Baldur's Gate III meer dan genoeg content om te verkennen en biedt het vele uren speelplezier omdat het je bijna bij elke stap die je zet andere keuzes biedt. Vergeet niet dat als je het spel nog moet ontdekken, je de beste deals voor Baldur's Gate III CD keys kunt vinden met onze prijsvergelijker.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Dompel jezelf onder in de wereld van Stargate: Timekeepers, waar strategie en mysterie samenkomen in epische gevechten. Klaar voor de tijdmissie? De poorten roepen.
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief