You are here
We also support
 
 
 
 

Alles wat we weten van New World

Alles wat we weten van New World
NEWS 27 sep. 2021 12:00

Nu dat New World in een paar dagen in de schappen ligt, is het tijd om alles te verzamelen wat we weten over Amazon Game Studio's uitgestrekte MMORPG voor de release. Hopelijk helpen deze weetjes je om niet alleen te overleven maar ook te gedijen in het ongerepte land van Aeternum.

Bekijk nu eerst IGN's New World trailer.

 

 

Verhaal van het spel New World

Gebaseerd op het tijdperk van de ontdekkingsreizen in de 17e eeuw, speel je in New World een onverschrokken ontdekkingsreiziger die op een vreemd, magisch land stapt dat Aeternum heet, het Eeuwige Eiland. Je bent allen op zoek naar een krachtige substantie, Azoth genaamd, waarvan gezegd wordt dat ze eeuwig leven schenkt. Maar zoals in de trailer van New World te zien is, wordt het land geteisterd door de Corruption, een kracht die in staat is wezens die hij infecteert in groteske gedrochten te veranderen. Het is aan jou om dit land te temmen en te veroveren, ook al moet je daarvoor wedijveren met mede-ontdekkingsreizigers. 

Terwijl je door Aeternum dwaalt, kom je vele mysteries en geheimen tegen - waarvan de meeste dodelijk zijn. Het zal geen gemakkelijke weg zijn om te volgen, dus je moet voorbereid zijn. Lees verder om meer te leren over hoe je het Amazon New World spel kunt spelen. 

 

 

New World Gameplay

New World is een MMORPG met zowel PvP als PvE elementen. Je doel is om zo veel mogelijk gebied voor je factie te controleren. Je kunt het land verkennen, monsters doden, en voorwerpen bewerken uit ingrediënten. Je kunt je aansluiten bij groepen andere ontdekkingsreizigers om tegen eindbazen te vechten of mee te doen aan evenementen. Als je tegen andere spelers wilt vechten, moet je jezelf voor PvP markeren. 

De kaart van de New World is verdeeld in territoria en nederzettingen. Alle spelers zullen strijden om de controle over deze gebieden. Hoe meer je factie controleert, hoe machtiger ze wordt. 

Azoth

Een van de belangrijkste taken voor spelers is het verzamelen van Azoth, een krachtige, bovennatuurlijke grondstof die in New World als ruilmiddel werkt. Er zijn ook andere grondstoffen, maar Azoth is van cruciaal belang voor spelers om hun bouwsels te maken. Het is een vereiste voor het resetten van wapentalenten, voor snel reizen, en voor het knutselen van betere uitrusting. 

New World maakt Azoth niet gemakkelijk te verkrijgen. Om wat te verkrijgen moeten spelers:
 

 • Quests voltooien - Azoth wordt gegeven als beloning voor quests, vanaf level 15.
 • Vijanden verslaan - Vijanden zullen Azoth laten vallen zodra spelers level 20 bereiken. Hoe hoger het niveau van de vijand, hoe meer Azoth ze laten vallen.
 • Corruptiepunten - Maak een corruptiepunt vrij van alle vijanden en je wordt beloond met Azoth.
 • Oogsten - Speciale oogstwerktuigen die versterkt zijn met de mogelijkheid Azoth te oogsten leveren telkens als ze gebruikt worden 1 Azoth op.

Hoe te Level Up

Een cruciaal ding om op te merken over de New World gameplay is dat er geen klassen worden gebruikt. In plaats daarvan maak je je eigen karakteropbouw op basis van de wapens waarin je je besluit te specialiseren. 

Naarmate je hoger komt, krijg je vaardigheidspunten en bekwaamheden. Je kunt vaardigheidspunten toekennen aan alle wapens die je wilt, maar je kunt er maar twee tegelijk uitrusten, dus kies zorgvuldig.

New World heeft drie verschillende systemen voor het levelen. Het eerste bestaat uit attributen, het tweede uit wapenvaardigheden, en tenslotte uit handelsvaardigheden.

Attributen levelen

Bij het levelen zijn er vijf attributen waarin je kunt investeren:

 • Strenght - bepaalt je basisschade voor mêlee aanvallen.
 • Dexterity - bepaalt je basisschade voor aanvallen met afstandswapens.
 • Constitution - bepaalt je basisgezondheid.
 • Focus - bepaalt je basismana en verlaagt de cooldown tijd.
 • Intelligence - bepaalt je basis magische aanval.

Wapensoorten

Er zijn vier soorten wapens om je in te specialiseren:

 • Eenhandig: Zwaarden, Houwelen, Rapieren.
 • Tweehandig: Oorlogshamers, Grote Bijlen, Speren.
 • Bereik: Bogen, Musketten.
 • Magisch: Vlammenstaven, IJshandschoenen, Levenstaven.

 

 

Handelsvaardigheden

Dit zijn niet-gevechtsvaardigheden die nodig zijn om de economie in Aeternum aan te drijven. Ze zijn als volgt gecategoriseerd:

 • Crafting - Omvat Wapensmeden, Bewapenen, Ingenieurswerk, Juweelbewerking, Arcana, Koken, en Inrichten.
 • Gathering - Omvat Mijnbouw, Speuren en villen, Vissen, Houthakken en Oogsten.
 • Refining - Omvat Smelten, Steenhouwen, Lederbewerking, Weven en Houtbewerking.  

 

 

New World Facties

Je kunt niet neutraal blijven in Aeternum. Uiteindelijk moet je je aansluiten bij een van de drie machtige facties, elk met hun eigen agenda's en waarden:

 • Marauders - krijgers die geloven dat krijgshaftige macht datgene is wat Aeternum zal veroveren. Ze lijken op de Spaanse Conquistadors, en hun favoriete kleur is groen.
 • Syndicate - Geleerden die zich gewijd hebben aan het zoeken naar de waarheid. Ze onderscheiden zich door hun gewaden en plaagdokterskledij en hun keuze van de kleur paars.
 • Covenant - Religieuze ijveraars die zich gewijd hebben aan het aanbidden van de Spark. Hun kleding en gebouwen hebben allemaal een kerk-thema, en hun overheersende kleur is oranje.

Lid worden van een factie is onvermijdelijk, maar brengt wel bepaalde voordelen met zich mee. Elke factie streeft ernaar zo veel mogelijk van Aeternum te controleren als ze kunnen. De meer gebieden je factie controleert, de groter de voordelen zijn die je er aan ontleent. Je aanvallen tegen de wezens van Aeternum zijn krachtiger, je verzamelt meer grondstoffen, de voorwerpen die je vervaardigt hebben betere basis-statistieken, en je vindt meer buit.

De factie kan ook missies aan spelers geven, die PvP of PvE kunnen zijn. Het volbrengen van PvE missies beloont spelers met Faction valuta, die je kunt gebruiken om factie-specifieke voorwerpen te kopen. PvE missies kunnen variëren van het doden van monsters tot het verzamelen van grondstoffen. 

PvP missies, daarentegen, houden in dat je actie onderneemt tegen een vijandelijke factie. Dit kan betekenen dat je op patrouilles gaat op zoek naar vijandelijke spelers, inlichtingen verzamelt, of essentiële boodschappen aflevert in een ander gebied. Slagen in deze missies levert je factievaluta op en vergroot je invloed in dat gebied, terwijl je de vijandelijke factie ondermijnt.  

Facties

Als je eenmaal bij een factie bent aangesloten, kun je je ook aansluiten bij een compagnie van je factie of er zelf een oprichten. Compagnieën zijn door spelers gerunde organisaties die werken als de ogen en handen van de facties. Elke compagnie kan wel 100 leden hebben. 

De rangorde van de leden in een compagnie is als volgt:

 • Governor - de hoogst geplaatste officier, gegeven aan de speler die de compagnie sticht. Gouverneurs van compagnieën worden ook de gouverneurs van het gebied dat hun compagnie verovert. Ze beslissen welke stadsprojecten ze ondernemen, welke upgrades ze toepassen, en welke belastingen ze heffen.
 • Consul - de tweede-in-bevel van een compagnie. Ze hebben ongeveer dezelfde bevoegdheden als een gouverneur, maar kunnen geen grenzen stellen aan het opnemen van geld uit de schatkist, noch kunnen ze rechtstreeks geld uit de schatkist opnemen.
 • Officer - hebben de macht om leden van de compagnie uit te nodigen of te verwijderen.
 • Settler - de laagste rang. Ze kunnen met andere leden chatten en aan de Schatkist toevoegen.

PvP en oorlog verklaren

Als je eenmaal de invloed van een vijandelijke factie in een gebied voldoende ondermijnd hebt, kun je ze kwetsbaar maken voor een oorlogsverklaring. Zodra dit gebeurt, kan elke Compagnie de oorlog verklaren aan een gebied om het aan te vallen. Er wordt tijd uitgetrokken voor compagnieën om aan de verklaring mee te doen. 

Er wordt dan een loterij gehouden voor deelnemende compagnieën die minstens 10% van de invloed hebben bijgedragen die nodig is om het gebied te ondermijnen. De winnaar van de loterij wordt uitgeroepen tot de voorhoede voor de oorlog. De voorhoede zal als oorlogsleiders optreden en kiezen welke leden de rangen van de aanvallers zullen vullen. Tegelijk krijgt ook de verdedigende factie de tijd om verdedigers voor te bereiden en te werven. Als zodanig bestaat een deel van de mechanica van New World uit het beïnvloeden van spelers voor je zaak. De overwinnaars van de 50 tegen 50 gevechten bepalen wie het gebied zal beheersen.

 

 

Combat

New World heeft een Souls achtige speelstijl, want er is geen auto-aim - elke aanval moet goed getimed en gericht worden om te raken. Hetzelfde geldt voor blokkeren en ontwijken. Volgens creatief directeur David Verfaillie:

"New World’s combat system is action-based, where positioning, timing and attack choice all matter. Our combat system is based on physical hit detection – the attack capsules of an attacker’s weapons have to hit the defensive capsules that move in sync with the defender’s animation."

Als zodanig is er geen to-hit kans of ontwijk vaardigheid. Je moet zelf de acties uitvoeren om te raken of te ontwijken, waardoor Player vs. Player gevechten geheel op vaardigheden gebaseerd zijn.

Spelmodi in New World

Er zijn verschillende activiteiten om met andere spelers van te genieten in New World.

 • War - doe mee aan een belegeringsgevecht waarin je vecht in een 50v50 PvP. Aanvallers proberen het fort in te nemen terwijl verdedigers 30 minuten stand proberen te houden. 
 • Expedition - Een groep van vijf spelers kan kerkers verkennen om puzzels op te lossen, eindbazen te trotseren en schatten te vergaren. Een partij met uitgebalanceerde krachten wordt aanbevolen.
 • Invasion - De spelers verdedigen hun fort 30 minuten lang tegen een invasie van verdorven wezens. Als ze falen, wordt hun territorium gedeclasseerd.
 • Outpost Rush - Een 20v20 PvP strijd waarin twee partijen strijden om de controle over bolwerken en grondstoffen. 

New World Bèta

De Nieuwe Wereld bèta is voltooid, en duurde van 9 sept. tot middernacht van 12 sept. 

New World verschijningsdatum

De New World release datum is op 28 september 2021. Maak je klaar om je stukje Aeternum te pakken tegen die tijd. Dit is de volgorde en lanceringstijd van New World per regio:

 • Om 8 uur CEST (9/27, 11 uur PT) gaan de servers in Europa live
 • Om 8 uur BRT (4 uur PT) gaan de Zuid-Amerikaanse servers live
 • Om 9pm AEST* (4am PT) gaan de Australische servers live
 • Om 8 a.m. ET (5 a.m. PT) gaan de servers in het oosten van de Verenigde Staten live
 • Om 8 a.m. PT gaan de servers in het westen van de USA live

Benodigde specs voor New World

Hier zijn de specs die nodig zijn om New World op de PC te spelen.

Minimum requirements

 • Memory: 8 GB
 • Graphics Card: AMD Radeon R9 280
 • CPU: Intel Core i5-2400
 • HD space: 50 GB
 • OS: Windows 10 64-bit

Recommended 

 • Memory: 16 GB
 • Graphics Card: AMD Radeon R9 390X
 • CPU: Intel Core i7-2600K
 • HD space: 50 GB
 • OS: Windows 10 64-bit

Je hoeft niet geabonneerd te zijn op Amazon om New World te kunnen spelen. Je koopt het één keer en het is voorgoed van jou, hoewel DLC's extra aankopen zouden vereisen. 

New World edities

New World komt in drie edities: Standaard, Deluxe, en Steelbook. Pre-orderen van de Standaard editie en eventuele andere geeft je Isabella's Amulet, de unieke "Expedition One" titel, de Fist Bump emote, en de Guild Crest set. De Deluxe editie schenkt de Woodsman Armor skin, de Woodsman Hatchet skin, het Mastiff Huisdier, de Rock/Paper/Scissor emote, en het New World digitale artbook. De Steelbook editie tenslotte geeft de spelers de gelimiteerde editie Steelbook, een Collector's Map, en alles wat onder de Deluxe editie staat.   

Op zoek naar goede spelaanbiedingen? Vergelijk spelprijzen voor New World om de beste te vinden die er zijn. Hoe eerder je dat doet, hoe eerder je aan je avontuur in Aeternum kunt beginnen. 

 • Fyra Frost

  From the days of MTG tournaments coverage to all things gaming, I am interested in the latest games and gadgets, because a girl never can have enough of them!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen ×

antwoord answering the message of

500 karakters over

Rewards event evil west
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief