Instant Gaming EU
 
 

New World

  • PC
Maak een prijswaarschuwing aan

Topwinkels

    New World is een massively multiplayer, open-ended sandbox MMO. Het spel speelt zich af in een fictief land dat spelers koloniseren in het midden van de 16e eeuw. Hoewel de naam en de setting van New World een continent als Noord-Amerika zouden kunnen doen vermoeden, is het spel geen historische titel. Spelers zullen het land kunnen verkennen, tit koloniseren en het spel bevat een rijk crafting systeem en karakter progressie.



    Aeternum, het Eeuwige Eiland, is een bovennatuurlijk eiland midden in de Atlantische Oceaan dat aders bevat van een magisch mineraal dat Azoth heet en dat zowel kracht geeft als corrumpeert, en waarvan men gelooft dat het de bron van eeuwig leven is. De ruïnes die een oude beschaving achterliet verbergen monsters onder het schijnbaar serene landschap, en de corruptie die overal op de loer ligt, wacht erop alles te veranderen wat het aanraakt. Sommigen zullen kale schaduwen van hun vroegere zelf worden, anderen worden nachtmerries om te veroveren.



    In New World zullen spelers machtige bedrijven kunnen vormen - de traditionele Gilden - die opereren vanuit versterkte bolwerken, die hele streken controleren, of alleen spelen en hun eigen huizen verwerven en aanpassen terwijl ze bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeenschap om hen heen. Om bij te dragen aan de groei van de bedrijven, bolwerken en nederzettingen biedt het spel uitstekende knutselmogelijkheden: armoring, arcana, koken, engineering, furnishing, jewelcrafting, en weaponsmithing laten je grondstoffen combineren om kleding, wapens, verbruiksartikelen, en zelfs meubilair voor je huis te maken. Je hebt ook hoge-rangs handwerkstations nodig om voorwerpen van hoge kwaliteit te maken, en om zeldzamere materialen te verzamelen op gevaarlijker delen van het eiland. Een van de dingen waar je voortdurend op moet letten is het gewicht van de wapens, wapenrusting en voorwerpen die je bij je draagt, want dat bepaalt je vermogen om hondse aanvallen te weerstaan of zelfs het bedrag dat je moet betalen voor snel reizen.



    Op niveau 15, en als je niveau 10 in reputatie hebt bereikt bij de nederzetting waar je een huis wilt kopen, kun je je eerste huis krijgen. Huizen variëren in prijs van 5.000 goud helemaal tot 20.000 goud, elk met verschillende bonificaties. Dan, bij level 40, kun je een tweede huis kopen, en bij level 60 een derde huis, waarmee je snel tussen drie nederzettingen kunt reizen. Zoals met alles moet je belasting betalen voor je huizen en ze kunnen worden aangepast met meubels en opbergmogelijkheden. Er zijn drie verschillende facties van de New World waar je je bij level 10 bij kunt aansluiten, zodat je deel kunt worden van een compagnie, en kunt vechten in factieoorlogen en evenementen. Let op dat je de juiste factie kiest, want je kunt maar om de 120 dagen van factie veranderen.



    Marauders: Een militaire factie die erop uit is Aeternum in een vrije natie te veranderen.



    Syndicaat: Een geheimzinnig genootschap op zoek naar verborgen overlevering en verlichting.



    Covenant: Een orde van fanatici die het land willen zuiveren van hen die ze als ketters beschouwen.



    Er zijn ook vier vijandelijke NPC facties:



    The Corrupted: Besmet door de corruptie van Aeternum, probeert deze factie haar invloed uit te breiden door factieforten over te nemen.



    The Ancient: Een oude beschaving die de kracht van Azoth heeft benut.



    The Lost: Gedoemd tot onsterfelijkheid zonder ziel, zitten deze ghouls gevangen tussen leven en dood.



    The Angry Earth: De natuur van Aeternum, die mensen en dieren nabootst om te vechten tegen wat het ziet als een infectie op het eiland.



    Afstappend van de traditionele mogelijkheid om je klasse te kiezen als je je personage creëert, laat New World je in plaats daarvan je rol veranderen afhankelijk van het wapen dat je gebruikt, en de beheersingsbomen ontwikkelen om je klasse aan te passen. Elk wapentype biedt een andere reeks actieve - speciale aanvallen met cooldowns - en passieve vermogens die je kunt vrijspelen door ervaring op te doen met het genoemde wapentype. Als je zou willen, kun je elk wapentype helemaal beheersen. Twee verschillende wapensets kunnen tegelijk worden uitgerust, en je wisselt er snel tussen door op 1 en 2 te drukken. Om vaardigheid in de wapens te krijgen, moet je ze blijven gebruiken terwijl je levelt. New World biedt een ruime keuze aan wapens zoals zwaarden, bijlen, speren, strijdhamers, bogen, rapieren, grote bijlen, en zelfs musketten om uit te kiezen, of magische wapens zoals de vuur- en levenstaven, en de ijshandschoenen. De gevechten doen je denken aan Dark Souls, Guild Wars 2, en Black Desert Online, want ze sluiten niet op je tegenstander. Ontwijken is mogelijk, maar alleen als je bijvoorbeeld lichtere soorten pantser draagt, maar zware pantsers geven je een bonificatie van 20% tegen genomen schade.



    Om ervaring op te doen en je personage te ontwikkelen vind je niet alleen gewone queesten maar ook enkele Expeditions, de traditionele dungeon maar met wat extra's zoals puzzels om de gevechten te onderbreken. Om deze te betreden moet je minimaal level 25 bereikt hebben en in je persoonlijke queeste voldoende gevorderd zijn om een sleutel voor het betreden ervan te hebben ontvangen. Dan vind je ook Invasies, waarin 50 spelers hun fort verdedigen tegen golven vijanden, waaronder de machtige Void Destroyer. Als je het 30 minuten overleeft win je, zo niet, dan wordt het gebied gedeclasseerd.

     

    Bij het rondlopen in de open wereld ben je veilig voor andere spelers, zolang je jezelf niet voor PvP markeert. Faction Control Points geven buffs zoals 5% meer ervaring en 20% meer invloed binnen dat gebied, dus het kan voordelig voor je zijn om het erop te wagen. Bovendien heeft elk fort een unieke globale buff voor de factie die het in handen heeft, zoals verlaagde belastingen of reiskosten voor snel reizen. Pvp is een goede optie in dit spel, met epische gevechten van 20v20 in de Outpost Rush, waarin je strijdt om buitenposten te veroveren, grondstoffen te verzamelen en je verdediging te verbeteren, dit alles terwijl je vijanden afslaat, en andere spelers of enorme 50v50 wedstrijden als compagnies strijden om de controle over bolwerken en regio's. Om een oorlog te beginnen op het Territorium van een andere Faction, moet dat Territorium verzwakt zijn tot het punt waarop het kwetsbaar is. Dit kan door Faction Missies te voltooien. Van daaruit is het een proces van meerdere stappen dat culmineert in een 50v50 oorlog. Natuurlijk levert het beheersen van een Territorium de Faction allerlei voordelen en buffs op.



    Ga mee op een episch avontuur van ontdekking en kolonisatie terwijl je de corruptie bestrijdt en het geheim van onsterfelijkheid vindt in New World.

    Lees verder

    Beste prijzen voor New World

    Gebruik je CD-sleutel op Steam.

    Opmerkingen over New World

    MisterBurger
    MisterBurger
    8 jan. 2022 22:41on dlcompare.fr
    Excellent jeu
    Uitstekend spel
    noburain
    noburain
    30 nov. 2021 07:10on dlcompare.fr
    Un très bon mmorpg que je recommande
    Een zeer goede mmorpg die ik aanbeveel
    Andino
    Andino
    22 nov. 2021 20:30on dlcompare.it
    Bellissimo gioco.
    Mooi spel.
    Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

    Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief