Atlus deelt openingsfilm Persona 3 Reload

Atlus deelt openingsfilm Persona 3 Reload

Atlus heeft op zijn officiële kanalen de nieuwe opening van Persona 3 Reload onthuld. In het filmpje is te zien hoe de hoofdpersoon van het spel een nummer selecteert op zijn MP3-speler, waarmee een theorie van spelers wordt versterkt dat alle nummers van het spel alleen in zijn hoofd werden afgespeeld. Terwijl het nummer begint, navigeert de trailer langs alle leden van de SEES-groep, waarbij subtiel enkele narratieve implicaties worden geleverd die alleen fans van het klassieke spel zullen herkennen.

Het nieuwe openingsthema is getiteld "Full Moon Full Life!" en wordt gezongen door Azumi Takahashi, een nieuwkomer in de franchise. Interessant is dat we de hoofdpersoon langs twee andere nummers op zijn MP3-speler zien scrollen, zoals "Burn my Dread" en "Want to be Close," soundtracks uit respectievelijk de klassieke Persona 3-opening en tijdens het ronddwalen door de school.

 

 

Het is opvallend hoe Persona 3 Reload inspiratie haalde uit en dezelfde referenties gebruikte als de originele opening om de nieuwe te maken. De blauwe tint met wat rode en witte details zet de scène, terwijl de melodie hetzelfde deuntje houdt, maar het geheel levendiger en eigentijdser maakt.

Persona 3 Reload is de remake van de klassieker Persona 3. In het verleden had het spel een versie genaamd Persona 3 FES, die de omvang van het oorspronkelijke spel uitbreidde, en later Persona 3 Portable, dat een nieuw vrouwelijk hoofdpersonage toevoegde en een aantal zeer mooie verbeteringen van de levenskwaliteit. Persona 3 Reload bevat deze verbeteringen aan de levenskwaliteit en de extra content in FES, bekend als The Answer. De vrouwelijke hoofdpersoon uit de draagbare versie zal er echter niet in voorkomen.

Atlus belooft sterke RPG's te brengen in 2024. Op 8 maart verschijnt Unicorn Overlord, een samenwerking tussen Atlus en Vanillaware, het team achter 13 Sentinels: Aegis Rim en Odin Sphere: Leifthrasir. In het najaar van 2024 zal een nieuwe IP genaamd Metaphor: ReFantazio uit hetzelfde Persona-team. De nieuwe RPG leunt zwaar op de Persona-bron, maar speelt zich af in een fantasie-universum waar iedereen strijdt om de volgende koning te worden. RPG-spelers hebben dit jaar veel op hun bord en er komt nog veel meer aan.

Persona 3 Reload lanceert op 2 februari 2024 voor PlayStation 4/5, Xbox One/Series en Windows. Voor degenen die de game willen herbeleven of voor het eerst willen ervaren, check onze prijsvergelijker voor de beste deals voor Persona 3 Reload. Wees alleen voorzichtig met de Dark Hour.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief