BG PPC IG EN
 
 

Persona 3 Reload zal grote veranderingen aanbrengen in sociale links

Persona 3 Reload zal grote veranderingen aanbrengen in sociale links

Nu Persona 3 Reload officieel is aangekondigd voor een lancering in 2023, hebben de regisseurs verduidelijkt wat er anders zal zijn in deze versie. Voor het geval je het gemist hebt, hier is de aankondigingstrailer van Persona 3 Reload:

 

 

Sociale verandering

We weten al dat de remake verschillende elementen uit de vorige incarnaties, zoals Persona 3 FES en Persona 3 Portable, zal missen. De meest opvallende verandering is dat de vrouwelijke hoofdpersoon, die canoniek Kotone Shiomi heet, niet in Reload voorkomt. Kotone is een fanfavoriet vanwege haar levendige persoonlijkheid en haar geestige uitwisselingen met de andere personages. Ze kan een romance beginnen met een mannelijk personage of met de androïde Aigis. Haar afwezigheid in Reload is een teer punt gebleken voor sommige fans van het spel.

Hoewel Reload geen vrouwelijk hoofdpersonage zal hebben, verklaarde producent Ryota Niitsuma in een interview met Famitsu dat "dit niet betekent dat toevoegingen aan het hoofdverhaal in FES niet worden opgenomen in Reload." Dit geeft hoop dat bepaalde verhaalcontent uit FES wel in de remake zal zitten.

In een apart interview met het Japanse 4Gamer verklaarde regisseur Takuya Yamaguchi dat spelers nog steeds geen sociale banden zullen hebben met mannelijke NPC's, in tegenstelling tot andere versies van Persona 3. Sociale banden zijn een belangrijk onderdeel van de Persona-gameplay, omdat sterkere banden met NPC's grotere ervaringsbonussen betekenen bij het samensmelten van Persona's. Omdat er geen sociale banden zullen zijn met mannelijke NPC's, hebben de producenten beloofd dat ze nieuwe scenario's toevoegen om dit te compenseren:

“In addition, there are new scenarios that dive deeper into the world and characters in other ways. For example, the male companion characters in the original game did not have Social Links, so we could not depict their relationship and interaction with the main character as we did with the male characters in Persona 4 and Persona 5.

    Because we’re choosing to preserve the original, we can’t simply add them as Social Links. Still, we prepared something that portrays their relationship with the main character in a different way. I can’t discuss specifics yet, but I hope you stay tuned.”

Nog een belangrijke verandering in Reload is dat de dialogen in het spel opnieuw worden ingesproken met een geheel nieuwe stemmencast met artiesten als Allegra Clark, Aleks Le, Heather Gonzalez, Zeno Robinson en meer.

 

 

Persona 3 Reload verschijnt ergens in 2024 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc. Terwijl we wachten op een definitieve releasedatum, kun je onze aanbiedingen in de gaten houden voor een Persona 3 Reload PC-sleutel.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief