Instant Gaming EU
 
 

Back 4 Blood zal Denuvo omvatten

Back 4 Blood zal Denuvo omvatten

Back 4 Blood is een van de meest geanticipeerde FPOV shooters, als we de miljoenen spelers mogen geloven die meededen aan de open bèta. Back 4 Blood zou wel eens precies het spel kunnen zijn dat we nodig hebben om het gat te vullen dat ontstaan is door het ontbreken van een Left 4 Dead 3. 

 

 

Er is alleen één mogelijke kink in de kabel. Ontwikkelaar Turtle Rock Studios heeft de beschrijving op zijn Steam pagina bijgewerkt met de mededeling dat Back 4 Blood Denuvo, een omstreden DRM (Digital Rights Management) zal bevatten. Er kwam geen verder commentaar of aankondiging bij de update, die op 28 september live ging. 

DRM is niets nieuws. Als een dienst die bedoeld is om geknoei en piraterij te voorkomen, hebben spelers tientallen jaren met DRM's te maken gehad, waarbij mensen als Steam en GoG een deel van de stress wegnamen door behulpzame diensten als spelbibliotheken en een winkel te bieden. Denuvo is echter het onderwerp geweest van hevige controverse omdat het prestatieproblemen en een heleboel andere problemen veroorzaakte. 

In verschillende gevallen hebben ontwikkelaars Denuvo uit hun spellen laten vallen, ergens na de lancering. Het gaat onder meer om AAA spellen als Monster Hunter: World, Resident Evil 3, en Marvel’s Avengers. Zelfs een illegaal gekopieerde versie van Resident Evil: Village liep blijkbaar met minder problemen, vergeleken met een versie met Denuvo. Dan zijn er gevallen als Humankind, dat Denuvo liet vallen voor de release, tot opluchting van de fans.

Vergeleken met andere FPOV spellen stelt Back 4 Blood geen hoge eisen aan de PC, dus er is een kans dat high-end machines geen problemen met Denuvo zullen ondervinden. Aan de andere kant moeten bezitters van goedkopere PC's waarschijnlijk voorzichtiger zijn.

 

 

We zullen snel genoeg te weten komen wat de gevolgen van deze DRM zijn. Back 4 Blood verschijnt op 12 oktober voor Xbox Series X|S, Xbox One-consoles, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc-platforms. Zie onze vergelijker voor cheap prices for Back 4 Blood.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief