Instant Gaming EU
 
 

Baldur's Gate III lanceert mogelijk volgend jaar op Xbox

Baldur's Gate III lanceert mogelijk volgend jaar op Xbox

De langverwachte dag van het jaar is eindelijk aangebroken voor veel spelers. Baldur's Gate III is vandaag eindelijk beschikbaar voor PC en er staat een enorme community klaar om de 122GB aan bestanden te downloaden die je geïnstalleerd moet hebben om het spel te kunnen spelen. Je kunt dat proces niet eens verkorten als je het spel in Early Access hebt gespeeld, tenzij je het risico wilt lopen op problemen. Maar dat lijkt de verwachting voor de RPG van Larian Studios, die nu al wordt gerekend tot de best verkochte videogames van het jaar op Steam, niet te verminderen.

Alles wat is gezegd over de ongelooflijke reis die spelers van over de hele wereld vandaag zullen beginnen, is niet genoeg om het soort avontuur te beschrijven dat ze tegemoet gaan. Met al zijn innovatieve functies en gedetailleerde graphics is Baldur's Gate III nog steeds een groot mysterie dat moet worden ontrafeld voor alle spelers, ondanks de lange periode in Early Access. Nieuwe klassen, multiclassing, het grootste deel van de campagne en vele, vele uren aan avonturen moeten nog worden ervaren, becommentarieerd en gedeeld.

 

 

Console-spelers moeten in de rij wachten

Maar als je niet van plan bent om je in Baldur's Gate III op PC te storten, zul je nog even moeten wachten. De release van het spel op PlayStation 5 staat gepland voor 6 september. Hoewel een maand niet veel is, zal het een pijnlijke wachttijd zijn voor degenen die het spel op Sony's console willen spelen, maar het zal nog veel erger zijn voor degenen die een Xbox console bezitten. De ontwikkeling van de Baldur's Gate III port voor Microsofts console blijkt een uitdaging te zijn vanwege technische problemen. Larian's director of publishing, Michael Douse heeft over de kwestie gesproken via Twitter (nu X), waar hij uitlegde dat het split-screen werkend krijgen op Series X een uitdagend proces is dat meer tijd in beslag zal nemen dan verwacht:

"We have quite a few engineers working very hard to do what no other RPG of this scale has achieved: seamless drop-in, drop-out co-op on Series S. We hope to have an update by the end of the year."

De informatie wijst direct op een mogelijke Baldur's Gate III release in het beste geval begin 2024 voor Xbox Series consoles, wat nogal laat is, maar beter dan nooit. Hopelijk kunnen de ontwikkelaars het proces versnellen en Xbox-spelers eerder toegang geven tot het spel. In elk geval kun je er zeker van zijn dat de beste prijzen om een Baldur's Gate III code te kopen voor elk platform op elk moment beschikbaar zijn met onze prijsvergelijker.

De informatie wijst direct op een mogelijke Baldur's Gate III release in het begin van 2024 voor Xbox Series consoles op zijn best, wat vrij laat is, maar beter dan nooit. Hopelijk kunnen de ontwikkelaars het proces versnellen en Xbox-spelers eerder toegang geven tot de game. In elk geval kun je er zeker van zijn dat de beste prijzen om een Baldur's Gate III code te kopen voor elk platform op elk moment beschikbaar zijn met onze vergelijker.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief