Blasphemous 2 baant zich een weg naar een zomerrelease

Blasphemous 2 baant zich een weg naar een zomerrelease

Ontwikkelaar The Game Kitchen heeft officieel het vervolg op hun brute 2021 Metroidvania aangekondigd. Blasphemous 2 brengt later deze zomer meer glorieuze onheilige beelden naar PC en consoles. Bekijk de onlangs verschenen trailer van Blasphemous 2 hier:

 

 

De oorspronkelijke Blasphemous was een schrijnende, Souls-achtige platformer die bekend stond om zijn moeilijkheidsgraad en op katholieke leest geschoeide iconografie, en uit de trailer van het vervolg blijkt dat we meer van hetzelfde krijgen. Volgens de DLC van het oorspronkelijke spel, Wounds of Eventide, voorspelde het Hart in de Lucht de terugkeer van de hoofdschurk "The Miracle". Daarom ben jij, The Penitent One, herrezen uit je graf en op een nieuwe missie gestuurd om deze apocalyptische dreiging te vernietigen. Volgens de Steam blog van het spel wordt de boeteling op een “unfamiliar land, displaced from his final resting place, and thrust back into the endless cycle of death, and resurrections.” 

Uit de trailer blijkt dat het nieuwe spel de bizarre beelden verdubbelt. We kunnen een niet-lineaire, doolhofachtige wereld verwachten met veel onheilige monsters en verborgen dodelijke vallen. Je zult verschillende gemartelde NPC's tegenkomen die je kunt helpen en waarvan je opdrachten kunt krijgen. Je krijgt ook extra wapens, nieuwe moves, meer upgradebare vaardigheden, brute combo's en unieke finishers. Natuurlijk zien we de terugkeer van gemene, reusachtige eindbazen waarvan je de verwoestende aanvalspatronen uit je hoofd moet leren om ze te kunnen pareren. Blasphemous 2 wordt ongetwijfeld een fantasmagorie van bloed en geweld die geen enkele Souls-achtige spelfan wil missen.

Blasphemous 2 heeft nog geen vaste releasedatum, maar het is de bedoeling dat het ergens in de late zomer van 2023 lanceert voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en PC via Steam. Je kunt onze listings in de gaten houden voor prijzen voor een Blasphemous 2 Switch sleutel.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief